Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lice'de yol kapatma eylemine katılan sanığa müebbet hapis cezası

Düzenleyen:
Lice'de yol kapatma eylemine katılan sanığa müebbet hapis cezası

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla yol kapatma eylemine katıldığı gerekçesiyle tutuklu sanık, müebbet ve 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla yol kapatma eylemine katıldığı gerekçesiyle tutuklu olan Sedat B.'nin karar duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaasında, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi dikkate alınarak cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Sanık Sedat B. Lice'nin küçük bir ilçe olduğunu, herkesin birbirini tanıdığını belirterek, ilçede bulunan polislerin de kendisini tanıdığını, eyleme katılıp katılmadığının sorulmasını istedi.

Hakkında ifade verenlerin mahkeme huzurunda dinlenilmesini talep eden sanık Sedat B, "Benim yol kapatma eylemine katıldığımı iddia edenler mahkeme huzurunda kanıtlasınlar. Suçlamam iyi bir şekilde araştırılsın. Suçlu olduğum kanıtlanırsa, cezama razıyım. Aksi halde beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet, yol kapatma eyleminde "nitelikli yağma" suçundan da 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme bir ecza deposuna ait aracı yağmaladığına ilişkin suçtan ise yağma suçunun işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle sanığın beraatini kararlaştırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...