Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Berberoğlu'nun fezlekesi TBMM'ye gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Berberoğlu'nun fezlekesi TBMM'ye gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekeyi TBMM'ye gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "MİT tırları olayına ilişkin görüntüleri, devlet sırrı olduğunu bile bile görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili yargılanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a vererek, FETÖ/PDY örgütüne yardım etmek suçunu işlediği" iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekeyi TBMM'ye gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilen 5 sayfalık fezlekede, "ihbar eden" olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, "şikayet edilen" olarak da TBMM 26. dönem CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gösterildi.

Fezlekede, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, "devletin güvenliği veya iş ve dış yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı.

"Berberoğlu ile Dündar'ın 21 saniyelik görüşmesi"

Dündar'ın kullandığı cep telefonunun HTS kayıtlarına göre, Dündar ile Berberoğlu'nun 27 Mayıs 2015 tarihinde 21 saniye görüştükleri ve görüşme sırasında Berberoğlu'nun cihazıyla ilgili Şişli Büyükdere Caddesi adresi civarındaki baz istasyonundan sinyal bilgisi tespit edildiği savunulan fezlekede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından gönderilen yazıya göre, Enis Berberoğlu'nun, Dündar ve Gül'ün suç teşkil eden eylemine katıldığına ilişkin delil kapsamında bulunduğu ve milletvekili sıfatı açısından özel soruşturma usulüne tabi oluşu sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosuna ihbarda bulunulduğu dile getirildi.

"Telefon görüşmesi, Dündar ve Gül'ün yargılandığı davanın delili"

"Belirtilen suçların TBMM 26. dönem Milletvekili Enis Berberoğlu tarafından işlendiğine dair ve milletvekili sıfatı itibariyle soruşturma işlemlerinin başlatılması ve kamu davası açılabilmesi için yeterli hukuki ve maddi delillerin elde edildiği kanısına varılmıştır" denilen fezlekede, isnat olunan suçlar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...