Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eroğlu 'Neden Annan Planı’na ’hayır’ dedim'

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Eroğlu 'Neden Annan Planı’na ’hayır’ dedim'

GÜNDEM Haberleri  / iHA

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Niye Annan Planı’na ‘hayır’ dedim? Çünkü Annan Planı’nda Türk askeri çekilecekti, 100 bin civarında göçmen olacaktı, biz de ekonomik olarak Rum ekonomisi altında yaşamaya mahkum olacaktık” dedi.

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeni Ufuklar Derneği’nin davetlisi olarak Kayseri’ye geldi. Dernek tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Doğ Akdeniz’de Türk Varlığı ve Kıbrıs’ konulu konferansa katılan Eroğlu, Kıbrıs ile Rum Kesimi’nin 48 yıldır müzakere ettiğini, bugün Türkiye askerinin çekilmesini isteyenlerin savaş gemileri yaparak silahlanmaya devam ettiklerini vurguladı. Türkiye’nin önemine değinen Eroğlu, “Müzakereler tabi ki devam etsin. Her şeyin bir sonu olması gerekir. 1968’de başlayan müzakereler 48 yıldır devam ediyor. Bu müzakereler devam ettiği süre içinde Rum, hem Birleşmiş Milletler üyesi hem Avrupa Birliği üyesi oldu. Ve bugün ‘Türkiye’nin bir tek askeri kalmasın’ diyenler savaş gemileri yapıyorlar, silahlanmaya devam ediyorlar. Onun için Türkiye bu denli önemlidir” dedi.

“ANNAN PLANINA ‘EVET’ DESEYDİM RUM EKONOMİSİ ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM OLACAKTIK”

Annan Planı’na ‘Hayır’ dediği için suçlandığını söyleyen Eroğlu, neden plana karşı çıktığını anlattı. Eğer ‘Evet’ denilseydi Rum Kesimi’nin ekonomisi altında yaşamaya mahkum olacaklarını kaydeden Eroğlu, “Annan Planı’na ‘Hayır’ dediğim için çok tepki aldım. Ama haklı olduğum ortaya çıktı. Annan Planı’na ‘Evet’ demeyen bir kişi olarak benden Annan Planı’na ‘Evet’ dememi isteyen bir kişi doğru dürüst bir cevap veremiyor. Niye Annan Planı’na ‘hayır’ dedim? Çünkü Annan Planı’nda Türk askeri çekilecekti, 100 bin civarında göçmen olacaktı, biz de ekonomik olarak Rum ekonomisi altında yaşamaya mahkum olacaktık. Sadece bu iki neden yeterliydi. Ama ne oldu? Bazı cepheler Annan Planı’na ‘Hayır’ dediğim için beni suçladı” ifadelerini kullandı.

“ANAVATANSIZ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ OLMAZ”

Türkiye olmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin olmayacağının altını çizen Eroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruluşu tarihi bir hatadır’ diyenlere şunu söylüyorum. Bir devletin vatandaşı olmak başkadır, bir başkasının inisiyatifi altında yaşamak başkadır. Ben kendi devletimin çatısı altında var olan sorunlarımı aşma gayreti içerisinde olurum. Benim yanı başımda ‘Anavatanım’ dediğim Türkiye var. Türkiye gibi güçlü bir devlet benim Anavatanım ve benim yanı başımda. Bakın Filistin’e, Müslüman aleminin ortasında eziliyor. Mısır’a elini uzattı, o uzatmadı, İran’a uzattı o da uzatmadı. Böyleyse bizim şansımız Türkiye’nin anavatanımız olması. Ben her zaman şunu söylerim, ‘Ana vatansız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmaz” diye konuştu.

Eroğlu, konferansın ardından salonu dolduranların sorularını cevaplandırdı. Programın bitiminde Derviş Eroğlu’na halı hediye edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...