Sarp Sınır Kapısı'ndan günde 22 bin kişi giriş çıkış yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sarp Sınır Kapısı'ndan günde 22 bin kişi giriş çıkış yapıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin Kafkaslara ve Orta Asya’ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'ndan günde 21 bin 500 kişi giriş çıkış yaparken, bu rakamın geçen yıla oranla yüzde 20 oranında arttığı belirtildi.

Artvin-Hopa Sarp Sınır Kapısı, yolcu giriş çıkışı açısından Türkiye'nin en büyük sınır kapısı konumunda olurken, yaşanan bu hareketlilik bölge turizmine yansıyor. Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan'ın da Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artıyor.  Artvin Valisi Kemal Cirit, kapıdaki yoğunluğa dikkat çekerek, “Ülkemizdeki turizm sezonu gerilemesi dikkate alındığında Sarp Sınır Kapısı'nda bunun tam aksi bir yoğunluğun yaşandığını görmekteyiz. Sarp Sınır Kapısı bilindiği üzere, ülkemizde ilk sıralarda yer alan kapılardan birisi. Bu yoğunluk eğer bu şekilde devam edecek olursa 7,5 milyon rakamıyla geçtiğimiz yıla göre yüzde 20’lik yolcu trafiğindeki artışı görmüş olacağız. Yoğunluğu rahatlatmak için açılması planlanan Borçka Muratlı Sınır Kapısı ile alakalı görüşmeler iki ülke arası devam ediyor. Bu konuda Gürcistan’ın net bir karar vermesini bekliyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...