Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran şiir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran şiir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Sadri'nin okuduğu "Hoşçakal Anne" şiirini dinlerken duygulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansına katıldı.

Konferansta, Anneler Günü nedeniyle şair İbrahim Sadri tarafından "Hoşçakal Anne" isimli şiir okundu. Şiir okunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan duygulandı.

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Erdoğan, İbrahim Sadri'nin dokunaklı şiirinin, özellikle annesi olmayanları, çok farklı yerlere taşıdığını söyledi.

"Ben de bunlardan bir tanesiyim. Biliyorum ki şu anda annesini ebediyete uğurlamış olan kardeşlerimin duygusu, acısı aynıdır" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz anneleri kendi medeniyetimizin bizlere koymuş olduğu hedef sebebiyle ayaklarının altı öpülesi anneler olarak bildik, öyle anladık, şahsen öyle yaşadım, öyle zannediyorum ki öyle yaşıyoruz. Anne farklı bir varlık. Bizler onların eseriyiz ve onlar bizler için çok çileler çektiler. Çok çileler çektiklerini kendi kızlarımda da müşahede ediyorum. Evlatları nasıl yetiştirdiklerini, gecelerin onlar için nasıl geçtiğini, gündüzlerin nasıl geçtiğini görüyoruz. Onun için tabii bir günün anneler günü olmasını, sadece bir prosedürün yerine gelmesi olarak düşünüyorum. Bizim için her an, her gün anneler günüdür. Anneleri ellerinden öpüyorum. Onlara saygılarımı sunuyorum. Buradan rızkının peşinde koşan, dokunuşlarıyla dünyamızı daha yaşanabilir bir yer haline getiren emekçi kadınlarımızı bir kez daha selamlıyorum. Afrika'nın, Asya'nın çilekeş annelerine, Filistin'in cesur annelerine, Suriye'nin, Irak'ın, Mısır'ın, Myanmar'ın fedakar annelerine en derin hürmetlerimi sunuyorum. Özellikle her biri, bir kahramanlık abidesi olan şehitlerimizin vakur annelerine, milletçe minnet ve şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Başta sevgili annem olmak üzere, ebedi aleme irtihal etmiş Hakk'ın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri hayırla yad ediyor, mekanları inşallah cennet olsun diyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...