DAEŞ Kilis'e pazar günü roket atmadı

Düzenleyen:
DAEŞ Kilis'e pazar günü roket atmadı

GÜNDEM Haberleri

Kilis’te halk şaşkın. Bugüne kadar 21 kişinin hayatını kaybettiği, 70’ten fazla kişinin yaralandığı kente dün roket düşmedi.

Kilis kendi halinde bir sınır kentiyken, Suriye’deki iç savaşın sınırı aşmasıyla huzurlu günlerine veda etti. Savaştan kaçan on binlerce Suriyeli, Kilis’e akın etti.

ROKETİN HEDEFİ KİLİS OLDU
Kurulan çadır kentlerde ve şehirde barınan sığınmacı sayısı yerli halkın sayısını geçti. Kilisliler buna rağmen Suriyelileri kucakladı, yardım etti. Ne var ki, DAEŞ'in kenti hedef almasıyla birlikte, hemen her gün düşen bombalar, Kilis sakinlerinin huzurunu kaçırdı.

21 KİŞİ KAYATINI KAYBETTİ
DAEŞ, yaklaşık 4 aydır kente katyuşa roketleri ile saldırıyor. Kentin değişik yerlerine düşen onlarca mermi nedeniyle bugüne kadar aralarında çocukların da bulunduğu 8’i Suriyeli 21 kişi hayatını kaybetti, 70’ten fazla kişi yaralandı.

Saldırılara çözüm bulunamaması nedeniyle kentin yüzde 35’i çevre il ve ilçelere göç etti, insanlar sokağa çıkmaya iş yerlerini açmaya korkar hale geldi.

DAEŞ'İN PAZAR İZNİ
Psikolojisi bozulan çaresiz halk, artık roket düşen değil düşmeyen günleri sayıyor. Kilisliler dün uzun zaman sonra bu günlerden birine rastladı.

Kente roket düşmeyince insanlar şaşkınlık içinde neler olup bittiğini merak etmeye başladı. Bazı vatandaşlar kendi aralarında “DAEŞ pazar tatili yapıyor” diye espri yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...