Kuzu: Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzu: Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu, yeni anayasa hazırlık çalışmalarını yaptıklarını belirterek, eksi modelin hastalıklı İngiliz modeli olduğunu, bu modelden bir an evvel kurtulması gerektiğini söyledi.

Kuzu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat Şubesi tarafından Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katıldı.

Konferans sonrası gazetecilere açıklama yapan Kuzu, AK Parti olarak Başkanlık modeliyle alakalı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye bakımından bu modelin kaçınılmaz olduğunu her zaman söylediklerini ifade eden Kuzu, şöyle konuştu:

"Tabii bugünkü model sıkıntılı bir model. Bu modelin özellikle AK Parti öncesi uygulamaları ortada. Her siyasi partinin belirli bir ömrü oluyor ve parti küçüldüğü zaman bakıyorsunuz ki bir anda bitiyor. Türkiye'nin şu son 60-70 yılına bakın. Menderes gelmiş biriktirmiş, bir koalisyon gelmiş bitirmiş. Demirel gelmiş biriktirmiş, bir koalisyon gelmiş bitirmiş. Özal gelmiş toplamış, bir koalisyon gelmiş tüketmiş. Recep Tayyip Erdoğan geldi, biriktirdi ve halen birikimleri devam ediyor. Haziranda Türkiye eski Türkiye'ye dönmek üzereyken Allah'tan millet sahip çıktı. Bu model hastalıklı bir model. Bu kokuşmuş İngiliz modelidir. Bu modelden bir an evvel kurtulmamız lazım."

AK Parti olarak yeni anayasayı yazdıklarını belirten Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir komisyon kuruldu önce. Muhalefetten CHP kanadı komisyonu terk edince masa dağıldı. Daha önce çalışıldı ondan da sonuç alınmadı. Anlaşılan o ki muhalefet partileri ile bir araya gelinerek bu iş olmuyor. Kendi işimizi kendimiz görelim dedik ve şu anda metin üzerinde çalışıyoruz. Artık Haziran ayı içerisinde mi olur, tam süresini bilemiyorum, bu metni vatandaşa, halka açacağız, tartışmaya açacağız. Her kesim bunun üzerinde fikir beyan edecek. Biz o metni Anayasa Komisyonu'ndan geçirdikten sonra genel kurula getireceğiz. Bakalım muhalefet ne diyecek bakacağız."

Yazdıkları yeni Anayasa metninin referanduma gitmesinde hukuki bir destek referandumun yapılabileceğini kaydeden Kuzu, siyasi partilerden birisi destek verirse sonbaharda referandum yapılabileceğini, böyle bir destek gelmezse o zaman ne yapılacağına ise ona o gün bakacaklarını belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...