Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Hicab, ateşkesi Rusya'nın ihlal ettiğini anlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Hicab, ateşkesi Rusya'nın ihlal ettiğini anlattı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab'ın, kendilerine ateşkesi Rusya'nın sivilleri ve hastaneleri hedef alarak ihlal ettiğini anlattığını söyledi.

Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan "Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler" toplantısına katılımının ardından Türk basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Rusya ve rejim güçlerinin Suriye'deki ateşkesi ihlale devam ettiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, ateşkesin uygulanması konusunda kararlılık olmadığı için yeniden Paris'te toplanmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Toplantıya katılan Hicab'a desteğimizi vurguladık ve kimin ateşkesi ihlal ettiğine dair sorular sorduk. O da net bir şekilde ateşkesi Rusya'nın, El Nusra, DAEŞ gibi terör örgütlerini değil, doğrudan hastaneleri ve sivilleri hedef aldığını anlattı." ifadelerini kullandı.

Ateşkes konusunda Türkiye'nin ve muhalefetin kararlı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, aynı kararlı duruşun rejim tarafından da sergilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, rejim ve müzakere heyetinin artık siyasi dönüşüm konularına girmesi beklendiğini, ancak Cenevre sürecinde de olduğu gibi rejimin siyasi dönüşümü konuşmak dahi istemediğini dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, tüm bu şartlarda en iyi çözümün "siyasi çözüm" olduğunu da gelecek hafta Viyana'da yapılacak Suriye destek grubu toplantısında yeniden söyleyeceklerini de kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...