Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vize için imza atıldı'

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vize için imza atıldı'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin vize konusunda daha önce Türkiye'ye söz verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerine seslendiği konuşmada vize konusuna da değindi. Erdoğan, AB vize serbestisi vermese de Türkiye'nin yoluna devam edebileceğini, zaten bugüne kadar böyle bir durum olmadan Türkiye'nin büyüdüğünü ifade etti.

'BAŞBAKANKEN SÖZ VERDİLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'da yaptığı konuşmada, Türkiye'yi vize serbestisi konusunda oyalamaya çalışan AB'yi gündemine aldı. AB'ye daha önce verilen 'vize sözünü' hatırlan Erdoğan, ''AB vize serbestisini getirir. Başbakanken bunlar bize söz verdi. Daha sonra ne yaptılar, 'Biz bunu Haziran'da yapalım, şunu şunu yapacaksınız' diye 72 madde öne sürdü. Bunlar yoktu nereden çıktı? 5 maddeden biri felaket. Terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz dediler. Avrupa'da parlemento önüne kurulan terörist çadırına neden müsade ediyorlar önce bunun yanıtını vermeliler.'' dedi.

'İMZALAR ANKARA'DA ATILDI'

İmzaların Ankara'da atıldığını söyleyen Erdoğan ''Vize konusunda bize daha önce verilmiş sözleri bunların, bu yılın ekim ayıdır. İmzalar Ankara Palas'ta bu şekilde atıldı. Şu andaki 'Hazirana çektik, çekiyoruz', bu dört aylık olay var ya, bunların hepsi sadece kendilerine yeni ve tıkama için bir yol arama projesidir. Temenni ederim ki daha önce verdikleri sözü tutarlar ve en geç Ekim ayında bu işi bitirirler. Şimdi bitirirlerse 'hayırlı olsun' deriz.'' şeklinde konuştu.

'OLMADI DEVAM EDERİZ'

Vizelerin kalkması ihtimaline değinen Erdoğan, ''Bütün bunlarla birlikte bu işler oldu oldu. Olmadı yolumuza aynı şekilde devam ederiz. Dik duracağız dik.'' dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...