Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme!

Düzenleyen:
Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme!

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a adliye önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili mahkemeye sevk edilen şüpheli Murat Şahin'in tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından yürütülen soruşturma kapsamında  savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi  İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Şahin'in, hakimlik sorgusu  sona erdi.

Nöbetçi hakimlik, şüpheli Şahin'in, "6136 sayılı kanuna muhalefet ve  silahla tehdit" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, yabancı uyruklu  olduğu öğrenilen bir şüpheli hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada  bir gün en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğundan oluşan adli  kontrol tedbiri uygulanmasına" hükmetti.

Gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na  getirilen, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Murat Ş.'nin de bulunduğu 5  şüpheliden 3'ü, soruşturma savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest  bırakılmıştı.

Dündar'a 6 Mayıs'ta İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açan Murat  Şahin gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...