Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Yıldızları'nın gösterisine 'martı' ayarı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk Yıldızları'nın gösterisine 'martı' ayarı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 28 Mayıs'ta yapacağı gösteri uçuşunun saatini, bölgedeki martı sürüsünün yoğunluğuna göre belirleyecek.

Kaymakam Nazım Madenoğlu başkanlığında, Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu hazırlıklarına yönelik toplantı düzenlendi.

Tim lideri Hava Pilot Yüzbaşı Osman Yığcı, kaymakamlık salonundaki toplantıda, amaçlarının havacılığı gençlere sevdirmek, Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü dosta düşmana göstermek olduğunu söyledi.

Türkiye'deki her il ve ilçeye gidip gösteri yapmaya çalıştıklarını anlatan Yığcı, "Aynı şekilde yurt dışında da gösteri yapmaktayız. Özellikle yurt dışında belki de Türkiye'den daha çok tanınan, sıralamalarda en üstte olan hava ekibiyiz, akrobasi ekibiyiz." diye konuştu.

Gösteriden önce yapılması gerekenlerin bulunduğuna işaret eden Yığcı, şöyle devam etti:

"Halkımızın daha emniyetli ve daha rahat, seyir zevkinin yüksek seviyede olması için alınması gereken önlemler var. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tabii burası Karadeniz olduğu için hava durumu, tepeler, deniz, martılar çok faktörler var bizi etkileyen ve sınırlayan. Karadeniz için ayrı bir gösteri paketi hazırlayacağız. Gösteri yapılacak alanda martı sürüsü mevcut. Gün içinde bakacağız, martıların yoğunluğunun az olduğu saatlere göre uçuşu gerçekleştireceğiz."

"Gösteri, dünyada bir Barcelona ve Real Madrid" 

Türk Yıldızları'nı tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından alınacak tedbirler ve gösteriyle ilgili bilgi veren Üsteğmen Selim Şensoy, bunun, görselliğinin yanı sıra bir güç gösterisi olduğunu vurguladı.

Devletin varlığını, ordunun gücünü halka hissettirmek istediklerini ifade eden Şensoy, "Bizler artist veya şovmen değiliz. Şahsi ihtiyaçlarımız, isteklerimiz yok. Asgari müştereklerde buluşarak halkımıza iyi bir gösteri yapmak istiyoruz." dedi.

Bugüne kadar 23 ülkede milyonlarca kişiye gösteri yaptıklarını belirten Şensoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 331 yerde farklı gösteri yaptık. 2001'de Bakü'de yaptığımız gösteride tek seferde 1 milyondan fazla seyirciye ulaştık. Aslında burada üniformamı çıkardığımda beni kimse tanımıyor, olması gereken de bu. Kişiler önemli değil, önemli olan Türk Yıldızları'dır. Bizim yerimize kim gelirse gelsin görevi layıkıyla yerine getirecektir, getirmelidir de. Türk Yıldızları, dünyada futbolda Barcelona ve Real Madrid neyse 'Türkiye'de hava gösterisi, dünyada bir Barcelona ve Real Madrid' diyebilirim."

Şensoy, Ereğli'de 27 Mayıs'ta çevre tanıma, ertesi gün de gösteri uçuşu yapılacağını söyledi.

Martı hareketleri izlenecek 

Kaymakam Madenoğlu da Türk Yıldızları'nın ilçede gösteri yapmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Martılarla ilgili çözüm yolları aradıklarını anlatan Madenoğlu, "Martıların uçuşlarıyla ilgili bir gözleme grubu olsa ne olur? Bununla ilgili ne yapabiliriz? Şimdiden bunların hareket saatlerini, uçuş yüksekliklerini gözlesek, elde ettiğimiz sonuç ne derecede yeterli olur? Bir tekne yemlesek ve bir martı grubunu oraya çeksek bir şekilde uçuş alanından uzaklaştırabilir mi?" şeklinde önerilerini paylaştı.

Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Tayfun Özcan ise Türk Yıldızları'nın uçacağı bölgedeki martıların hareketlerini günlük olarak kayıt altına alarak, bunu Yığcı'ya ulaştıracaklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...