Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'nun "kan dökülür" sözlerine soruşturma

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun "kan dökülür" sözlerine soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında, "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine ilişkin soruşturma başlattı.

"SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK"

Alınan bilgiye göre, başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek re'sen başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, Türk Ceza Kanunu'nun "Suç işlemeye tahrik" başlıklı 214. maddesi kapsamında yürütülecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün TOBB Genel Kurulu'nda "Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak, bir kişi konuşacak istediği adam hapse gelecek. Neymiş, böyle bir başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz." demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...