Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeşme açıklarında 39 mülteci daha yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çeşme açıklarında 39 mülteci daha yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir'in Çeşme İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan farklı ülkelerden 39 mülteci, bu sabaha karşı lastik bot içinde Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri bugün saat 04.00'te, Çiftlik Mahallesi'ndeki Karaabdullah Burnu'nun güneyinde lastik bot içindeki kalabalık bir grubu fark etti. Bölgeye yaklaşan ekipler, bottakilerin mülteci olduğunu gördü. Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan Suriye, Kamerun, Gana ve Sudan uyruklu 39 mülteci, Sahil Güvenlik Botuna alındı. Çeşme İskelesi'ne getirilen mültecilere Sahil Güvenlik ekipleri, battaniye dağıttı. Aralarında çok sayıda çocuğun da yer aldığı mülteciler, banklarda ve çantalarının üzerinde uyuyakaldı. Engelli bir sığınmacının ayağına geçirdiği naylon torbayla uyuduğu gözlendi. Sığınmacıların üzerinden çıkarılan can yelekleri, bir daha kullanılmaması için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından imha edildi. Mültecilerin işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edileceği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...