Erdoğan: Kılıçdaroğlu milletine ve meclis'ine ihanet etmiştir

Düzenleyen:
Erdoğan: Kılıçdaroğlu milletine ve meclis'ine ihanet etmiştir

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu'nun "Kan dökmeden başkanlık sistemini getiremezsiniz sözüne sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletine ve Meclis'ine ihanet etmiştir. Kan dökmek zalimlerin meczupların işidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Milli İrade" konulu toplantıda konuştu. Erdoğan, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan "Milletine ve Meclis'ine ihahet etmiştir. Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum." dedi.

"Madem dürüstsün niye ifadeyi vermiyorsun?"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski CHP lideri Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında tanık olarak ifadeye çağrılmasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı, söylediğin yalanlar sebebiyle şu anda savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, niye gidip ifadeyi vermiyorsun? Git, ver ifadeyi. Dürüstsen, dürüstlüğünü görelim. Niye vermiyorsun? Oturduğun yerden iftira atmaya devam ederek, şahsımı hedef alan alıştığımız yalanlarına yine niye devam ediyorsun? Biliyor ki, o gün gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak, bunu görüyor. Çünkü olmayan bir şeyi söylemenin bir anlamı olabilir mi?"

"Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz"

Kılıçdaroğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin açıklamasının çok ciddi bir denge problemine işaret ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar? Her türlü sorunlu işe bu zatın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs, daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasi partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...