Mardin'de PKK'ya yardım eden 6 kişi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Mardin'de PKK'ya yardım eden 6 kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, Nusaybin İlçesi kırsalında faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensupları ile işbirliği içerisinde oldukları, örgüt talimatları doğrultusunda hareket ettikleri, eleman teminine destek verdikleri, lojistik destek sağladıkları, patlayıcı madde ve mühimmat aktarımı yaptıkları, yerleşim yerlerinde yaşayanları devlet aleyhine kışkırttıkları ve Dağiçi Mahallesi bölgesinde PKK/KCK örgüt mensupları ile görüştükleri yönünde bilgi edinilmesi üzerine, 'terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları' tespit edilen kişilere yönelik Duruca, Girmeli ve Eskihisar mahallelerine düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ikametlerinde yapılan aramada 3 av tüfeği, 31 av tüfeği kartuşu, el dürbünü ve fotoğraf makinesi ele geçirildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...