Dokunulmazlık teklifi haftaya görüşülecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dokunulmazlık teklifi haftaya görüşülecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, dokunulmazlıklara ilişkin, anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde birinci tur oylamanın 17 Mayıs Salı günü yapılacağını söyledi.

Toplantı yeter sayısı sağlanamadığı gerekçesiyle Genel Kurulu kapatan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın yaptığının İçtüzük hükümlerini ihlal olduğunu vurgulayan İnceöz, "Toplantı yeter sayısı olduğu halde, art niyetli şekilde, Meclisi çalıştırmamak amacıyla, Meclisi bile isteye kapattı." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin tavrının çok manidar olduğunu anlatan İnceöz, şunları söyledi:

"HDP ile onların değirmenine su taşıyacak şekilde, Genel Kurul'da tavır sergiledi. Düne kadar dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda destek vereceğini, olumlu oy kullanacaklarını söyleyen CHP'nin, bugün HDP'li Meclis Başkanvekili'nin Meclisi idare ettiği süreçte bu şekilde katkı vermesinin de açıkça başka bir anlam taşıdığını düşünüyorum. İçeride toplantı yeter sayısı olduğu halde, kapatmakla İçtüzük ihlali söz konusudur. Önümüzdeki hafta salı günü gensoru görüşülmek üzere dediği için aynı şekilde takvim işlemeye devam edecektir. Birinci tur oylamaları, hangi saatte biterse bitsin, 48 saat geçtikten sonra, bu muhtemelen cuma günüdür, ikinci tur oylamalarını yapmak suretiyle, takvim bir gün ileri alınmış oldu. Salı günü başlayacağız, kaçta biterse bitsin cuma günü 48 saatin dolumu itibarıyla çalışmalara devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...