Mahrem meraklısı

Düzenleyen:
Mahrem meraklısı

GÜNDEM Haberleri

Başsavcılık, Fethullah Gülen’in suçlarını 10 maddede özetledi. ABD için hazırlanan taslakta Gülen’in özel ve gizli bilgi biriktirdiği de aktarılıyor

Ebru Karatosun ANKARA 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullah Gülen’in 8 suçtan ABD’den iade edilmesine ilişkin hazırlanan evrakın taslağında çarpıcı tespitler yer aldı. Taslakta, Gülen’in dolandırıcılık, belgede sahtecilik, iftira, suçtan kaynaklı mal varlığı aklama, zimmet, kişiler arası konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlal ile kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek suçlarını işlediğine yer veriliyor. 10 maddede Gülen liderliğindeki örgütün işlediği suçların sıralandığı taslakta Gülen’in 2010 KPSS sorularını aldığı, soruşturmalara müdahale ederek örgüt mensuplarını kurtardığı ve başkalarına usulsüz dava açtırdığı ifade edildi. 
SİyASİ VE ASKERÎ DEĞİL
Taslakta, “Gülen, kişilerin mahrem özel ve gizli bilgilerine meraklı bir kimsedir. Kamu kurumlarındaki tarafları vasıtasıyla kişileri usulüne aykırı dinletip izlemiş, birçok kişinin bilgilerini bu dinlemelerle elde edip arşivlemiştir. Kayıtları şantaj için kullanıp baskı ile iş yapmıştır” denildi. Davalarda sahte delil oluşturarak kişilerin ev ve işyerlerine koyup sonra da arama yaparak bulmuş gibi evrak düzenleyerek kişileri mağdur etme talimatını Gülen’in verdiği kaydedilen taslakta, “Tahşiye kumpası” davasına atıfta bulunuldu. Taslakta şüpheli Gülen hakkında elde edilen deliller de kaydedildi. Soruşturmalar kapsamında 620 kişinin tanık olarak dinlendiği, örgüt içerisinde faaliyet gösteren birçok kişi hakkında açılan davalarda elde edilen belge, itiraf, raporlar ve bu kişilerle para trafiğinin tespit edildiği belirtildi. Taslakta, “Yurt dışı giriş ve çıkış kayıtlarında yapının ondan talimat aldığı ve talimatların yüz yüze kurye gibi ziyarete gelen kişilere doğrudan verildiği anlaşılmıştır. Türkiye’de çok önemli bir soruşturma henüz başlamadan birkaç ay önce New York’ta FBI tarafından sorgulanan ve üstleri aranan 2 kişide, şüpheliden alınan talimatın örnekleri elde edilmiştir” tespitleri bildirildi. Gülen’e atfedilen suçların “siyasi ve askeri” nitelikte olmadığının da altı çizildi, Paralel Yapı soruşturması 30 maddeyle özetlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...