Hizbullah'ın önde gelen komutanı Suriye'de öldürüldü

Düzenleyen:
Hizbullah'ın önde gelen komutanı Suriye'de öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

ABD ve İsrail'in arananlar listesinde yer alan ve Hizbullah'ın kurucularından olan Mustafa Bedreddin, Suriye'de Şam Havalimanı yakınında İsrail tarafından yapıldığı iddia edilen bir saldırı sonucu öldürüldü.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir merkezlerinde gerçekleşen patlama sonucu Mustafa Bedreddin'in hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada patlamanın nasıl gerçekleştiğine dair araştırmanın sürdüğü belirtilirken, zamanına ilişkinse bilgi verilmedi.

Hizbullah'a ait bir konvoyun 10 Mayıs'ta, Şam-Beyrut yolunda İsrail tarafından hedef alındığı yerel basında iddia edilmiş ancak haberler Hizbullah tarafından yalanlanmıştı.

İsrail tarafından ise konuya dair henüz bir açıklama gelmedi.

- Mustafa Bedreddin kimdir?

ABD ve İsrail'in terör listesinde bulunan 55 yaşındaki Mustafa Bedreddin, Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin öldürüldüğü 2005 yılındaki bombalı suikastla ilgili Birleşmiş Milletler'in (BM) kurduğu özel mahkemede aranan beş Hizbullah üyesinden biriydi.

Eniştesi İmad Mugniye'nin 2008'de öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın askeri kanadının başına geçtiği iddia edilen Bedreddin, aynı zamanda Hizbullah'ın kurucuları arasındaydı.

Kuveyt'te 1983 yılındaki bir bombalı saldırıda rolü olduğu gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan Bedreddin, Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgali sırasında buradaki cezaevinden Irak'a kaçmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...