Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çembere alınan teröristlere teslim ol çağrısı

Düzenleyen:
Çembere alınan teröristlere teslim ol çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda güvenlik güçleri, çembere alınan teröristlere zırhlı araçlardan "ölümü değil yaşamayı seçin" çağrısı yapıyor.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurlar ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 86'sı tamamlanan operasyonda Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

ÇEMBERE ALINAN TERÖRİSTLERE ÇAĞRI

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerde zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına sürekli "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Anonslarda, operasyonların kararlılıkla sürdüğü vurgulanıyor. Kandırılan gençlere seslenen güvenlik güçleri, teslim olmaları halinde kendilerine hiçbir kötü muamele yapılmayacağını belirterek, teröristlerin devletin şefkatine güvenmesi, ölümü değil yaşamayı seçmeleri isteniyor.

İl merkezinde kontrolün büyük ölçüde sağlandığının kaydedildiği anonslarda, "Sur, Cizre, Silopi, İdil ve Yüksekova'da olduğu gibi Şırnak'ta da operasyon başarıyla tamamlanacak. Sevdikleriniz sizi evlerinde bekliyor, gelin devlete sığının, adalete güvenin. Kente daha fazla zarar vermeyin, halkı yeterince mağdur ettiniz, sizi kandırıp elinize silah verenleri, sizin üzerinizden siyaset yapanlara inanmayın." ifadeleri kullanılıyor.

MEHMETÇİK İLKOKULU KULLANILAMAZ HALE GELDİ

PKK'lı teröristlerin kent merkezinde cami, okul ve kamu binalarına yönelik saldırıları sonucu oluşan tahribat ise ortaya çıkıyor.

Operasyonu takip eden AA ekibi, teröristlerce tahrip edilen Bahçelievler, Gazipaşa ve Cumhuriyet ilkokulları, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ve Anaokulunun ardından çatışmaların uzun süre sürdüğü Dicle Mahallesi'nde bulunan ve örgüt üyelerince karargah gibi kullanıldıktan sonra yakılan Mehmetçik İlkokulunu görüntüledi.

İki ayrı bloktan oluşan ve teröristler tarafından tamamen kullanılamaz hale getirilen okul ve çevresinde kontrolü sağlayan operasyon timleri, okula bayrak astıktan sonra bölgede nöbet tutmaya devam ediyor.

OPERASYON HIZ KESMİYOR

Son 24 saatte 15 terörist etkisiz hale getirildi. 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 355 oldu.

PKK'lı teröristler, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışırken, bugüne kadar 164 barikat kaldırıldı, 21 çukur kapatıldı ve 944 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlemler üst düzeyde sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...