Bahçeli’den delegelere son ikaz: Bu kurultay yapılamaz

Düzenleyen:
Bahçeli’den delegelere son  ikaz: Bu kurultay yapılamaz

GÜNDEM Haberleri

Muhalifler, farklı mahkeme kararlarıyla yılan hikâyesine dönen olağanüstü kongreyi bugün toplamaya çalışacak. Polis tedbir alırken, Bahçeli’nin rakipleri “bu iş olacak” diyor.

Damla PEKER - Ankara

Yargıdan birbiri ardına çıkan farklı kararlarla kördüğüme dönüşen MHP’deki kongre sürecinde gerilim tavan yaptı. Muhalifler, mahkeme kararlarına ve tebliğlerine karşın bugün olağanüstü kongreyi başkentte toplayacaklarını açıkladı. Ankara Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ise, tebliğ edilen mahkeme kararından hareketle, kurultayın yapılmayacağını belirterek, salona giden tüm yollarda barikat kurarak tedbir aldı. Mahkemenin atadığı ve 15 Mayıs için kongre tarihi belirleyen Çağrı Heyeti’nin Başkanı Ali Sağır, “Heyetimiz, kongreyi gerçekleştirmek üzere her türlü çabayı göstermeye, 548 delegemizin iradesini ve hukukunu korumak üzere tüm girişimleri yapmaya devam edecektir” dedi.

4 ADAYDAN ORTAK AÇIKLAMA

Yargıtay’dan henüz karar çıkmamasına karşın, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi’nin kararına sarılan muhalifler ise ortak açıklama yaparak kurultay adresinde olacaklarını yinelediler. Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, “Bütün bu anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz saat 10.00’da kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” dediler. Ardından adaylardan Akşener, kurultay için tuttukları salon bölgesinde inceleme yaptı.

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, “Yargıtay kararı çıkmadan, 15 Mayıs’ta kongrenin gerçekleştirilemeyeceği” yönünde aldığı kararı Ankara Valiliği’ne göndermesiyle gerekli güvenlik tedbirleri alındı. 

"BU KURULTAY YAPILAMAZ"

Muhaliflerin kongre için gerçekleştirdiği tüm çabalara rağmen Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminden geri adım gelmiyor. MHP yönetimi, Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemeleri ile Ankara 25’inci İcra Müdürlüğü’nün kararları gereği, bugün kurultayın yapılamayacağının altını çizdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, memleketi Osmaniye’de yaptığı temaslarda parti içi muhalefetin kongre girişimlerini topa tuttu. "Korkaklar ittifakı, yenilgiyi peşinen kabullenen sünepeler lobisi, bölünmeyi dileyen hıyanet sürüsü unutmasınlar ki, Türk milleti vahdet çizgisinden ayrılmayacaktır. Türkiye varlık yolundan sapmayacaktır. Son yurdumuz Türk vatanıdır. Türk bayrağı çekildiği gönderden inmeyecektir" diyen Bahçeli, hiçbir MHP delegesinin hukuksal olarak geçerli olmadığını savunduğu kongreye gitmemesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, delegeleri sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de daha önce uyarmıştı. Bahçeli, “15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur. Bu davaya gönül vermiş hiçbir kardeşim okyanus ötesi merkezli oyunun figüranı haline gelmemeli, sözde kurultay tuzağına düşmemelidir. MHP’yi kaos içerisinde göstermek, MHP’yi engellemeye çalışmak bedel ve vebali ağır bir teşebbüstür. Buna da göz yumulmaz” demişti.

"BURASI KİLİS Mİ?" TEPKİSİ

Bu arada Bahçeli’nin rakiplerinden Sinan Oğan, kurultay yapılacağı duyurulan Büyük Anadolu Oteli'nde incelemelerde bulundu. Otelin girişinde güvenlik güçleri ile karşılaşan Oğan, "Arkadaşlar, Suriye sınırında mıyız? Bu tel örgüler nedir? Geçen de Kilis'teydim, böyle tel örgüler görmedim" dedi.  Oğan, kongreyi mutlaka yapacaklarını ve şiddetten uzak bir şekilde tavırlarını ortaya koyacaklarını söyledi.

MHP'YE MÜDAHALE İDDİALARI AHLAKSIZLIK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP’deki olağanüstü kongreye ilişkin hukuki süreçlere AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsının müdahale ettiği iddialarının büyük bir iftira olduğunu açıkladı. Bozdağ, “Parti içi rekabette daha güçlü olmak için AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması ahlaksızlıktır” ifadesini kullandı. MHP’deki tartışmaların bu partinin iç işi olduğunu ve kendilerini ilgilendirmediğini bildiren Bozdağ, kendilerini bu sürece müdahilmiş gibi göstermenin, iftirayı hakikate çevirmeyeceğini vurgulayarak, “Siyasetin mahkemeye düşmesi, siyasi mücadelenin mahkeme kararıyla yapılması, yargının siyaseti dizaynı, demokratik hukuk devletine aykırıdır. Bu yöndeki düşüncem, kongreye veya yargıya müdahale değil aksine demokrasiye inancımın, siyasi anlayışımın gereğidir. Mahkemeler görevlerinde bağımsızdır. Bakanlığın ve şahsımın, bir mahkemeye, hakime talimat vermesi, genelge göndermesi, tavsiyede bulunması söz konusu değildir. Bakanlığımızın, icra dairesinin talebi üzerine gönderdiği yazı, yasal vazifesi gereğidir” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...