Bombacıda külliyenin krokisi çıktı

Düzenleyen:
Bombacıda külliyenin  krokisi çıktı

GÜNDEM Haberleri

Güvenpark katliamıyla ilgili gözaltına alınan üç kişinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Özel Harekât krokisi bulundu.

Ebru KARATOSUN - Ankara

Ankara Güvenpark’ta 13 Mart’ta meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara, İstanbul ve Kars’ta düzenlenen operasyonlarda olayla bağlantısı bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen S.Y., A.K., S.K. tutuklandı. Sevk yazısında Kızılay’daki saldırını detayları ortaya çıkarken, söz konusu kişilerin yeni bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Buna göre, şüpheliler İstanbul Şile ve Çatalca ilçelerinde ormanlık alanlara kod adı Hacı olan bir kişiyle belirledikleri yerlere bidonlar içerisinde bombaları gömdü. A.K ve S.K. yanlarında kimliği belirlenemeyen bir kişi ile birlikte patlayıcı maddeleri 25 Ekim 2013 tarihinde çıkarıp Ankara’ya götürdü ve Ankara Çamlıdere otoban yakınlarına getirerek gömdü. Sevkte 34 DN 16.. plakalı aracı kullanan bombacılar bütün işlemleri video kameralarıyla kaydetti. Hainler Mart başında bombaları yerinden çıkarıp Kızılay’ı kana buladı.

DEHŞET KROKİLER

A.K. ve S.K. Çamlıdere’den sonra Hacı lakaplı şahsın talimatları üzerine Muğla Köyceğiz, İzmir Bornova yolu üzeri Çiçekli Köy ve Eskişehir Karaağaç köyü civarına benzer şekilde patlayıcı madde gömdü. İstanbul Zeytinburnu’nda şüphelilerin amcalarına ait iş yerinde yapılan aramada da 4 adet 25 litrelik bidon, 2 adet 3 litrelik bidon içerisinde patlayıcı madde bulundu.

Diğer şüpheli S.Y’nin Ankara’da bombalama eylemleri gerçekleştirilmesi ihtimali olan yerlere ilişkin krokiler çizip bu yerlerin fotoğraflarını PKK’ya gönderdiği belirlendi. Elde edilen dijital veriler ve video görüntülerinin incelenmesi sonucunda S.Y’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, değişik güvenlik kurumlarına ait bina ve tesisler, Selanik Caddesinde bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Anıttepe Askeri Lojmanları ve Gölbaşında bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ait yerlerin krokilerini çizdiği ve buralara ait fotoğraflamalar yaptığı, güvenlik önlemlerine ilişkin el yazısıyla raporlar düzenlediği ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...