O bomba böyle patladı

Düzenleyen:
O bomba böyle patladı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Dürümlü Mezrasında PKK’lı teröristlerin 15 ton bomba yüklediği kamyonda meydana gelen patlamayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

4 kişinin öldüğü, 12 kişinin kaybolduğu, 23’ünün de yaralandığı olay şöyle gelişti: Gece Seyithan Yakar’ın kapısını çalan teröristler, bomba yüklü kamyonu bırakacaklarını ve daha sonra gelip alacaklarını söylediler. Yakar buna izin vermedi. Teröristler silah doğrultarak adamı tehdit etti. Ancak Yakar pes etmedi. Teröristler kamyona binerek uzaklaştı. Seyithan Yakar hemen, Diyarbakır’da bulunan kardeşi Şefik’i aradı. Şefik Yakar akrabalarını da alarak yardıma koştu. Tanışık Mezrası’nda taziye ziyaretinde bulunan ve hepsi akraba olan 20-25 kişi, araçlarla Seyithan Yakar’ın evine koştu. Köylüler bomba yüklü kamyonu takibe aldı. Dürümlü Mezrası yakınlarında kamyon büyük bir gürültüyle patladı. Aracın peşinde bulunan köylülerden Ramazan Yakar, Ahmet Yaman, Mustafa yakar ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi olay yerinde can verdi. 23 kişi de yaralandı. Ölenlerin parçaları 2 kilometrelik bir alana dağıldı. Kamyonun Bingöl’ün Genç ilçesi Döşekkaya Köyü kırsalında yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu, 9 Mayıs günü buradan gasp edildiği belirlendi. Yetkililer, iki kişi teröristin büyük şehirde eylem hazırlığında olduğu, bunlardan birinin kayıplara karıştığını açıkladı. Köylülerin kayıp başvurusu yaptığı 12 kişinin akıbeti halen bilinmiyor. Tanışık’ta yaşayan köylüler kayıpların öldüğünü düşünüyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan köylüleri ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Köylülere teşekkür eden Aksoy, kayıp 12 köylü için DNA örneklerinin alındığını bildirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...