Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'lılar kamu binalrını bu hale getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'lılar kamu binalrını bu hale getirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak’ta 62 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalarda teröristler, il merkezinde bulunan kamu binalarının tamamına yakınını tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.

Şırnak kent merkezinde PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı unsurlarınca 14 Mart’ta başlatılan ’Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu’ devam ediyor. Şırnak Dicle Mahallesi’nin hakim bir noktasında bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, teröristler tarafından üs olarak kullandıktan sonra patlayıcılarla patlatılıp, ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi, PKK’lılar tarafından tahrip edildikten sonra el yapımı patlayıcılar kullanılarak birçok bölümünde yıkıntılar oluşturulan ve daha sonra ateşe verilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası ile lojmanlarını görüntüledi.
PKK'lılar kamu binalrını bu hale getirdi
KURUM BİNALARI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Teröristlerden arındırılan Dicle Mahallesi’ndeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası ile lojmanlarının duvarlarına delikler açıldığı, teröristlerce buralardan güvenlik güçlerine ateş ettiği, yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla binalara hasar verdikleri tespit edildi. Uzun süren yoğun çatışmaların ardından bölgeyi terk eden teröristlerin binaları ateşe verdikleri görüldü. Kurumun ve lojmanların içinde bulunan malzemeler de kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından bu yana PKK’lı teröristlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile lojmanlarının yanı sıra D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi binalarını kullanılamaz hale getirdiği belirtildi.
PKK'lılar kamu binalrını bu hale getirdi
ÇEMBER DARALIYOR

Yüzde 87’si tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltıyor. Sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenlik güçleri, PKK’lılara ’Teslim ol’ çağrısında bulunuyor. Güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte PKK’lı teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlem alıyor. Öte yandan yüzde 87’si PKK’lı teröristlerinden temizlenen ve 62 gündür devan eden operasyonda, şu ana kadar 367 terörist etkisiz hale getirilirken, 955 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...