MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal'dan açıklama

Düzenleyen:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal'dan açıklama

GÜNDEM Haberleri

MHP'de muhalifler kongre yapılması istenen otelin önünde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı Günal ise kongre çağrısının 'hukuk dışı' olduğunu belirterek, "Alınan kararlara rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır" dedi.

MHP'de Genel Başkan adayları kongre yapılmak istenen otelin önünde toplandı. Muhalifler adına ortak bildiri okundu. Eski Genel Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride, "Son sözü delegeler söyler" denildi. Koray Aydın ise, Yargıtay'ın kararını beklediklerini, Haziran ayında kurultay yapacaklarını söyledi.

"Art niyet var"
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'dan bir açıklama geldi. Kongre çağrısını 'hukuk dışı' olarak nitelendiren Günal, Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır. Ülkücü tabanın tahrik edildiğini görüyoruz, art niyet var. Meşru talep var ama gayrimeşru yollara başvuruluyor" diye konuştu.

Günal'ın açıklamalarının devamı şöyle:
"Samimi Ülkücülerin meşru talepleri kullanılıyor. Üzüntümüz Ülkücü arkadaşlarımızın böyle bir oyuna düşürülmek istenmesidir. Bir şey yapmaya gerek yok, biz genel merkez olarak zaten karar aldık. Mayıs ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlıyor. Orada aday olup bir sonraki kongremizde isteyen herkesin aday olabileceğini genel başkanımız defalarca söyledi. Bu arkadaşlarımız şu anda aday adayı dahi değiller. Bir adaylık süreci yok çünkü bir seçimli kongre yok. Yapılan bütün faaliyet illegaldir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...