Turan: Dokunulmazlık süreci çok önemli bir kırılmayı sağlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Turan: Dokunulmazlık süreci çok önemli bir kırılmayı sağlayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Dokunulmazlık sürecinin çok önemli bir kırılmayı sağlayacağını düşünüyorum. Toplumun, şehit ailelerinin, gazilerimizin bizden beklentileri var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şehit ailelerinin ve gazilerin kendilerinden dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde beklentileri olduğunu belirterek, "AK Parti, 316 vekiliyle beraber firesiz, Başbakanından vekiline, genel başkan yardımcısından, MKYK üyesine kadar oylamaya eksiksiz olarak katılacak." dedi.

Turan, Parlamento'da gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, hakkında dosya bulunan milletvekilleri hakkındaki anayasa değişikliği teklifinin görüşme sürecine ilişkin, "Planladığımız takvimde hiçbir aksama, gecikme yok." değerlendirmesinde bulundu.

Teklifin ilk tur görüşmesinin yarın TBMM Genel Kurulunda yapılacağını ifade eden Turan, "Yarın akşam 8'den, 9'dan sonra dokunulmazlık teklifinin görüşmelerine geçileceğini tahmin ediyorum. Gece geç saatlerde oylama yapılır. Oylamanın bitiminden sonra 48 saat geçmesi gerekiyor. Ondan sonra ikinci oylama yapılacak. Perşembe günü 19 Mayıs olduğu için resim tatil, o yüzden ikinci oylamayı ancak cuma günü yapabileceğiz." diye konuştu.

"Şehit ailelerinin, gazilerimizin bizden beklentileri var"

Turan, CHP'nin hafta sonu kampının olması nedeniyle, 20 Mayıs Cuma günü saat 14.00 olarak planladıkları TBMM Genel Kurulunun açılış saatini saat 10.00'a aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dokunulmazlık sürecinin Türkiye'de çok önemli bir kırılmayı sağlayacağını düşünüyorum. Toplumun, şehit ailelerinin, gazilerimizin bizden beklentileri var. AK Parti, 316 vekiliyle beraber firesiz, istisnasız, Başbakanından vekiline kadar, genel başkan yardımcısından, MKYK üyesine kadar katılacak ve oylamaya eksiksiz olarak iştirak edecek. Bu konuda partilerin tavırları net, 'hayır' diyen var, 'evet' diyen var. Ancak bir parti varki bence dokunulmazlık sürecinin esas belirleyicisi bir anlamda o olacak. Bir gün evet diyen, bir gün hayır diyen, bir gün olur diyen bir gün olmaz diyen... Sayın Kılıçdaroğlu'nun en son '367'yi bulamazlar' açıklaması var. Oysa biz Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklara evet diyeceğini, bir anlamda taraf olacağını biliyorduk. Bunu demesi, bu partinin kafa karışıklığını, yarın tavır değiştirebileceğini gösteriyor. Ümit ederim ben mahçup olurum. Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasından sonra ümidim biraz daha azaldı."

"Büyük bir keyifle ve onurla katılacağını ifade etti"

AK Parti'nin oylamaya firesiz katılacağını vurgulayan Turan, "Az önce Sayın Başbakan ile konuyu tekrar değerlendirdiğimizde, programını ona göre ayarladığını ve oylamaya büyük bir keyifle ve onurla katılacağını ifade ettiler." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...