Yılmaz: Halkı sokağa çağırdılar ama halk sokağa çıkmadı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Yılmaz: Halkı sokağa çağırdılar ama halk sokağa çıkmadı

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Kalkınma Bakanı Yılmaz, terör örgütünün halkı sokağa çağırdığını ama halkın sokağa çıkmadığını anımsatarak, "Halkı adeta isyana teşvik ettiler, buna da halkımız prim vermedi." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütünün halkı sokağa çağırdığını ama halkın sokağa çıkmadığını anımsatarak, "Halkı adeta isyana teşvik ettiler, buna da halkımız prim vermedi ve bir taraftan da yapılan mücadeleye destek oldu. Biz de halkımızı sahipleniyoruz, halkımızın yanındayız, halkımızın seçtiği hükümet olarak onların hizmetindeyiz." dedi.

Yılmaz, Siirt Üniversitesi (SİÜ) İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreni ile merkez kütüphanesi açılışının ardından kent merkezine geçerek, esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir çay ocağında vatandaşlarla çay içen Bakan Yılmaz, buradan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, terörden bütün Türkiye'nin zarar gördüğünü, fakat en büyük zararı da Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların gördüğünü söyledi.

Terörün bölgede yaşayan insanlara doğrudan zarar verdiğine işaret eden Cevdet Yılmaz, "Köylerinde sıkıntı yaşıyor, yaylasında, yolda, şehirde terörden dolayı doğrudan zarar görüyor vatandaşımız. Can kaybı, mal kaybı gibi doğrudan zararlar görüyor. Bir taraftan da dolaylı zararlarını görüyor. Terörün olduğu bölgeye yatırımcı gelmiyor, terörün olduğu bölgeye doktor, öğretmen, nitelikli personel gelmiyor." diye konuştu.

Terörün yaptığı eylemlerle bölge ekonomisi ve sosyal hayatına zarar oluşturmak gayesinde olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Bu eylemleri yapmalarındaki amaç bu zaten. Bu bölgeye darbe vurmak, bu bölgenin ekonomisine, sosyal hayatına zararlar oluşturmak ama halkımıza müteşekkiriz. Bölgede yaşayan insanımız hiçbir şekilde teröre destek olmadı, olmuyor ve terörle arasına gerçekten bir mesafe koymuş durumda. Halkı sokağa çağırdılar ama halk sokağa çıkmadı. Halkı adeta isyana teşvik ettiler, buna da halkımız prim vermedi ve bir taraftan da yapılan mücadeleye destek oldu. Biz de halkımızı sahipleniyoruz, halkımızın yanındayız, halkımızın seçtiği hükümet olarak onların hizmetindeyiz. Teröre karşı devletin gücüyle, kudretiyle, bütün kurumlarıyla mücadele ediyoruz. Vatandaşımıza da devletimizin şefkatiyle, devletin hukuk düzeni içinde yaklaşıyoruz ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılayıp, geleceğine dönük yatırımlar yapıyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...