Nusaybin'in yüzde 76'sı PKK'dan temizlendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nusaybin'in yüzde 76'sı PKK'dan temizlendi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

​Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar aralıksız devam ederken, ilçenin yüzde 76'sı teröristlerden temizlenerek kontrol altına alındı.

Güvenlik kuvvetleri tarafından kontrol altına alınan bölgelerde yapılan aramalarda teröristler tarafından kullanıldığı belirlenen çok sayıda tünel tespit edildi. Teröristlerin çatışmaya girdikten sonra evlerin içinden kazdıkları tünellerle çevredeki diğer evlere kaçtıkları tespit edildi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşların can ile mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında asker ve polis ekipleri tarafından müşterek sürdürülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 376'ya ulaştığı belirtildi. Dün yapılan çalışmalarla 36 ev daha aranarak temizlenirken, operasyon boyunca kontrol altına alınan ev miktarının yüzde 71'e ulaştığı bildirildi. Asker ve polis ekipleri tarafından müşterek sürdürülen operasyonlarda 14 Mart 2016 tarihinden bugüne kadar ilçede kontrol altına alınan alanın yüzde 76 olduğu belirtildi. Yüzde 76'sı teröristlerden temizlenen Nusaybin ilçesinde kalan yüzde 24'ünün de temizlenmesi için operasyonların aralıksız devam ettiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında bugüne kadar 938 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edilirken, 371 barikat kaldırıldı, 31 hendek ise kapatıldı. 
Nusaybin'in yüzde 76'sı PKK'dan temizlendi
EVLERİN İÇİNDE TÜNELLER TESPİT EDİLDİ 

İlçe merkezindeki operasyonlarda kontrol altına alınan bölgelerde tuzaklara karşı yapılan aramalarda bir çok evde, diğer evlere geçiş için kullanılan tüneller bulundu. Teröristlerin çatışmalara girdikten sonra kazdıkları tünellerden diğer evlere kaçtıkları tespit edildi. Tünel kazan teröristlerin toprakları da çuvallara doldurup, evlerin içinde sakladığı ortaya çıktı. Bazı evlerin bahçelerinde de tüneller tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilen tüneller incelendikten sonra kapatılarak imha edildi. 
Nusaybin'in yüzde 76'sı PKK'dan temizlendi
NUSAYBİN HARABEYE DÖNDÜ 

İlçe merkezinde devam eden operasyonlar dolayısıyla halkın boşalttığı evler çatışmalardan dolayı harabeye döndü. Çatışmalar ve teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların sürekli patlatıldığı ilçede bulunan ev, iş yeri ile cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Kullanılmaz hale gelen evlerin büyük bir bölümünün teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu yıkıldığı belirtildi. 
İlçede asker ile polis ekipleri tarafından müşterek sürdürülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...