Bahçeli: 'Adaylar arasında tek Ülkücü odur'

Düzenleyen:
Bahçeli: 'Adaylar arasında tek Ülkücü odur'

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Koray Aydın Bey, Ülkü Ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde görev yapmıştır. Adayların arasında tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Koray Aydın’ın sözlerine ilişkin soruya, “Koray Aydın bey Ülkü Ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde göre yapmıştır. Adayların arasında tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhaliflere yönelik ihraç sürecinin başlatılmasına ilişkin soruya Bahçeli, “İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar, sözler var. Biraz sabırlı olursak, mükemmel bir dosya hazırlanacak” şeklinde konuştu.

900’a yakın imza toplandığına ilişkin soruya Bahçeli, “900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim. Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış. 900’ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir” diye konuştu.

Yargıtayın yarın kurultay demesi halinde Bahçeli, “Yargı kararına saygımız sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

"ZAMANI GELDİĞİNDE OLAĞAN KURULTAY YAPILACAK VE..."

MHP’de bir genel başkan değişikliğinin yolunun belli olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Zamanı geldiğinde olağan kurultay yapılacak ve genel başkan adayları huzura çıktığında delege iradesini ortaya koyacaktır. Dahası Yargıtay henüz kararını vermemiştir. Bırakalım Yargıtay kararını versin, bekleyelim hukuki işlem tamamlansın. Nedir bu acele? Nereye yetişeceksiniz? Peki, olağanüstü kurultay hukuken ve ahlaken imkânsız iken, bu telaş niyedir? Korsan miting ve eylemlere bu kutlu davanın muhterem mensupları hangi hakla çekilmiş, hangi amaca alet edilmiştir? MHP’yi karıştırma sözü kime verilmiş, ihaleyi kim dağıtmıştır? Aziz ülküdaşlarım, oyunu görünüz, tehlikenin artık farkına varınız. İçimize sızmaya çalışan kiralık yüzlerin nereye varmak istediklerini Allah için anlayınız, vicdani tepkinizi gösteriniz. Kendini barikata bağlayarak şov yapanlar boşuna çırpınmakta, beyhude hevesle oyalanmaktadır. Çaldıkları minareye kılıf hazırlamaları, ellerindeki mızrağı da çuvala sokmaları artık imkansızdır. Unutulmasın ki, şehit mirası bu mukaddes davayı rezillikleriyle öğütmeyi aklından geçirenlere hiçbir zaman fırsat vermez, aksine davrananların da yanına bırakmayız. Buna rağmen kendilerini davanın sahipleri, parti yönetimini, teşkilat mensuplarını işgalci gibi gösterenler ve bizi birbirimize düşürmekte ısrar edenler bilsinler ki: hayalleriyle oynanmak, safiyane duyguları istismar edilmek istenen ülkücülerin de sabrının bir sonu vardır. Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle tüzük ve yasalar çerçevesinde noksansız yapılacaktır” dedi.

BAHÇELİ, BEŞİKTAŞ’I VE CEMİLE’Yİ KUTLADI

Bahçeli, Kırım Türklüğünün trajedisini 1944 isimli şarkısıyla anlatan ve Eurovision’da birinci olan Cemile’yi kutlayarak “Kırım Türklüğü için hayırlı olsun diyorum” ifadesini kullandı. Bahçeli, ayrıca Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş’ı bir taraftarı olarak tebrik etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...