THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, 3 uçak pisti pas geçti

Düzenleyen:
THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, 3 uçak pisti pas geçti

GÜNDEM Haberleri

​Türk Hava Yolları’nın (THY) Köln’den İstanbul’a gelen uçağı bugün Atatürk Havalimanı’na inişe geçtiği sırada, pist yakınlarında karga ve martılardan oluşan kuş sürüsüne çarptı, arkadan gelen 3 uçak pisti pas geçti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre THY’nin bugün Köln’den İstanbul’a gelen TK-1672 sefer sayılı uçağı, saat 13.23’de inişe geçtiği sırada pist yakınlarında uçan karga ve martı sürüsüne çarptı. Çarpma sonucu THY uçağı Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde indi. İnişin ardından pilot, kuleyi uyararak kuşlara çarptığını ve  kuş ölülerinin de pist üzerine yayıldığını söyledi. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı uçuş kulesi yetkilileri, Köln uçağının arkasından gelen sıradaki uçakları uyardı. Böylece iniş pozisyonunda olan 3 uçak pisti pas geçti.

PİST TEMİZLENDİ, UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ
Kuşlara çarpan THY’nin TK-1672 sefer sayılı uçağı teknik hangar önüne çekildi ve ilk belirlemelere göre uçakta bir hasar oluşmadığı görüldü. Pistte, 2 karga ve 3 martı ölüsü bulundu.  Bu arada pilotun uyarısı üzerine derhal Devlet Hava Meydanları ekipleri, piste çıkarak temizlik başlattı.  Temizliğin  ardından uçuş kulesi pistin açıldığını bildirdi ve uçuşlar tekrar normale döndü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...