Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜBİTAK’ta böyle palazlanmışlar

Düzenleyen:
TÜBİTAK’ta böyle palazlanmışlar

GÜNDEM Haberleri

‘Paralel’ciler, yasaları çiğneyerek 17 Aralık’tan sonra bile 146 yandaşını TÜBİTAK’ta işe almış. Baş şüphelilerden biri, ‘Böcek’ davasının da sanığı olan Hasan Palaz

Ebru Karatosun ANKARA 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ’nün devlet kurumlarında kadrolaşmasını engellemeye yönelik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bağlı kuruluşlarda personel alımını yasaklayan genelgesini hiçe sayarak 146 kişiyi işe alan TÜBİTAK’ın 4 yöneticisi hakkında iddianame hazırladı.  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndaki (TÜBİTAK) Paralel yapılanmaya yönelik soruşturmaya ilişkin iddianamede TÜBİTAK eski Başkanı Yücel Altunbaşak, eski Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, başkanın eski danışmanı Osman Kulak ile Kanada’ya kaçan Marmara Araştırma Merkezi (MAM) eski Başkanı Murat Aydın şüpheli olarak yer aldı. Bilim Bakanlığı’nın 31 Aralık 2013’te TÜBİTAK’e elektronik posta yoluyla gönderdiği genelgeye rağmen şüphelilerin genelge hükümlerine aykırı davranarak birçok kişiyi işe aldığı ifade edildi. İddianamede Bakanlık müfettişlerin hazırladığı soruşturma raporuna yer verildi. Raporda genelgenin yayınlanmasından sonra 25 Şubat 2014’e kadar 146 kişinin atamasının gerçekleştirildiği, bunlardan 92’sinin ise genelgenin yayınlandığı 31 Aralık gününde yapıldığı ifade edildi. Müfettişlerin soruşturması sonunda şüpheliler Hasan Palaz, Osman Kulak ve Murat Aydın’a “genelgeye aykırı olarak 145 personelin işe alma sürecini devam ettirip işlemlerini tamamlamaları” verilen görev ve emirleri kasten yapmamak fiilini oluşturduğu gerekçesiyle kademe ilerleme cezası verildiği kaydedildi.  Altunbaşak’ın FETÖ’yle ABD’de bulunduğu dönemde irtibat kurduğu belirtilen iddianamede TÜBİTAK’ın başına getirilip örgüt adına bu kurumda kadrolaşma faaliyetlerini diğer şüphelilerle birlikte yürüttüğü ifade edildi. Böcek davası başta olmak üzere, birçok davada sanık olan Hasan Palaz’ın ise 2006 yılında TÜBİTAK’taki uzmanlık görevinden alınıp kurumdan uzaklaştırıldığı, 2011 yılı Ağustos ayında Fetullahçı örgütlenmenin işlemleri ile tekrar TÜBİTAK’a döndüğü vurgulandı. Palaz’ın kısa sürede yükseltilerek, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı olarak görev yapmaya başladığı, diğer şüphelilerle birlikte kadrolaşma faaliyetlerini yürüttüğü anlatıldı. Genelgeden sonra alınan personellerin ise TÜBİTAK’a bağlı BİLGEM, MAM, Savunma Sanayi Araştırma Geliştirme Enstitüsü gibi kritik birimlere yerleştirildiği bildirildi. Şüphelilerin, Fethullah Gülen’in, “devletin kılcal damarlarına kadar sızma” şeklindeki talimatına uygun hareket ettikleri kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...