'Terörle PKK, DAEŞ demeden savaşıyoruz'

Düzenleyen:
'Terörle PKK, DAEŞ demeden savaşıyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti’nin temayül yoklamalarını paylaşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti’nin temayül yoklamalarını paylaşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istediği iddiasına ilişkin olarak, “Bize ulaşan böyle bir randevu söz konusu değil, bilemiyorum o nereden çıktı” dedi. Gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Kalın, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirirken, “Diyarbakır’da yaşanan elim hadise sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili birkaç noktanın altını çizmek isterim. Bu olay bile bölücü örgütün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.  Türkiye’nin yabancı teröristlere müsamaha gösterdiğini iddia edenlere de karşılık veren Kalın,  bugüne kadar 3 bin DAEŞ hedefinin vurulduğunu kaydetti.  Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da gündeme gelecek 1915 olaylarına ilişkin tasarının hukukla çelişeceğinin altını çizen Kalın, “Bugün soykırım olarak kabul edilen hadiseler baktığınızda bunlar uluslararası mahkemelerde karara bağlanmış olaylardır. Bu nedenler 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmek hukuk ile çelişir” şeklinde konuştu. Dokunulmazlıklarla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Kalın, “Teröre destek verenlerin ifadeleri, kamuoyunun bir yarasıdır. Terör eylemi kadar, terörün kullanılması da bir suçtur. Nihai olarak takdir Meclis’indir. Genel eğilim de bu tabloyu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...