Aylanlar’ın sırtından 6 milyar $ kazandılar

Düzenleyen:
Aylanlar’ın sırtından 6 milyar $ kazandılar

GÜNDEM Haberleri

İnsan kaçakçıları 2015 yılında AB ülkelerine ulaştırmak üzere yola çıkardıkları sığınmacılardan yaklaşık 6 milyar dolar gelir elde etti.

Interpol ve Europol’ün hazırladığı rapora göre kaçakçıların, sığınmacı krizinin en kötü günlerini yaşadığı 2015 yılında, 5-6 milyar doların üzerinde net kazanç sağladığı ifade edildi. Raporda, 2015 yılında AB ülkelerine ulaşan her 10 sığınmacıdan dokuzu insan kaçakçılarının ‘hizmet’lerinden yararlandığı belirtildi. Yine aynı rapora göre insan kaçakçıları, sığınmacıların Avrupa’ya geçmelerini sağlamak için kişi başına 3 bin ila 6 bin avro arasında değişen ücretler aldı. Bu, geçen yıl AB’ye yaklaşık 1 milyon sığınmacının girdiği göz önüne alındığında toplam tutarın 5-6 milyar dolara karşılık geldiği anlamına geldiği kaydedildi. Şebekelerin parayı aklamak için öncelikle sınır ötesine nakit olarak taşıdığı daha sonra ise otomobil galerileri, marketler, restoranlar ve taşımacılık şirketleri üzerinden bankacılık sistemine dahil ettiği belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...