İzmir’de Binali Yıldırım sevinci

Düzenleyen:
İzmir’de Binali Yıldırım sevinci

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda sevinç hakim oldu. İl Başkanı Bülent Delican, "Şimdi soruyorum; ’İzmir’e gareziniz mi var?’ diyenler acaba şimdi ne düşünüyorlar? İzmir’de iki siyasi partinin genel başkanı var ama unutmayın biri başbakan" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Adayı olarak açıklandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklama AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda sevinçle karşılanırken, onlarca partili açıklamayı il binasında kurulan barkovizyon kanalıyla izledi. Partililer, Çelik’in Binali Yıldırım’ın ismini açıklaması ile "İzmir’in gururu Binali Yıldırım", "Başbakan Binali", "Binali sen bizim her şeyimizsin" ve "İşte AK Parti, işte başbakan" sloganları attı. Ömer Çelik’in konuşmasını alkışlayarak dinleyen partililer, tarihi anı sık sık cep telefonları ile kaydetti.

İzmir’de Binali Yıldırım sevinci

"BELEDİYE BAŞKANI OLAMAZ DEDİLER, BAŞBAKAN YAPTIK"

Yıldırım’ın 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması ve seçimi kazanamaması üzerine bazı patiler "Utan İzmir utan", "Belediye başkanı olamaz dediler, başbakan yaptık" diye slogan attı. Yıldırım’ın konuşmasını da barkovizyondan izleyen partililer, sık sık alkış tuttu. Yıldırım’ın konuşmasına davul sesleri de eşlik etti. Yıldırım’ın 1 Kasım seçimlerinde paylaştığı videoda "Vurur yüz ifadesi, tek başına iktidarız bir tanesi" sözlerine gönderme yapan bazı partililer ise "Vurur yüzde ifadesi başbakan oldu bir tanesi" sloganı attı.

İzmir’de Binali Yıldırım sevinci
"İZMİR, KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN SONRA BELKİ DE EN ÖNEMLİ GÜNÜNÜ YAŞIYOR"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bugün İzmir tarihi bir gününü yaşıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü anlamlı günde, hem İzmir hem Türkiye’nin kaderi çok daha güzel olacak. İzmir’de, kurtuluş mücadelemizin tamamlandığı şehirde, 70 yıl sonra tekrar başbakan kazanarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir Kurtuluş Savaşı’ndan sonra belki de en önemli gününü yaşıyor. İzmirliler, AK Partililer olarak bu kente hizmet yolunda elimizden gelen her şeyi yaptık. Biz İzmir için çabalarken ağabeyimiz, büyüğümüz vardı; Bakanımız. Bundan sonra başbakan olarak ülkemize hizmet edecek ama en başta bizim vekilimiz, bizim başkanımız, İzmirli bir başbakan. Kendisini can-ı gönülden kutluyoruz" diye konuştu.

"’İZMİR’E GAREZİNİZ Mİ VAR?’ DİYENLER ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORLAR?"

Şehitlerden dolayı yüreklerinin yandığını ancak Yıldırım’ın dediği gibi terörü bitireceklerini kaydeden Delican, şunları söyledi: "Kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde olacağız. Şimdi soruyorum; ’İzmir’e gareziniz mi var?’, ’İzmir cezalandırılıyor’, ’Hükumet İzmir’e şaşı bakıyor’ diyenler acaba şimdi ne düşünüyorlar? Biz İzmir’i çok önemsiyoruz, İzmir’den başbakan çıkarttık. İzmir’de iki siyasi partinin genel başkanı var ama unutmayın biri başbakan. Fazla söze gerek yok."

YÜZLERCE OTOBÜS KONGREYE GİDECEK

2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Ak kadrolarla tanıştırıp Ak Belediyeciliği İzmir’e getireceklerini ifade eden Delican, "Kongremize de yüzlerce otobüsle gideceğiz. Kadrolarımız cumartesi günü saat 16.00’da çıkacağı yolculuğa hazırlık yapıyor. Dün itibariyle bütün mahalle başkanlarımızı tek tek aradım. Kongre salonunu tıka basa İzmirlilerle dolduracağız. Tabii başkanlık sistemi de bizim olmazsa olmazımız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da başkan yapacağız" dedi.

Delican’ın konuşmasının ardından, partililer il binasının aşağısında kurulan platformda davul ve zurnalarla Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan Adayı olmasını kutladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...