Nobel jesti

Düzenleyen:
Nobel jesti

GÜNDEM Haberleri

Profesör Doktor Aziz Sancar, kazandığı 2015 Yılı Nobel Kimya Ödülü’nün madalya ve sertifikasını, Anıtkabir Komutanlığı’na takdim etti.

Takdim dolayısıyla düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Prof. Dr. Sancar ve eşi Prof. Dr. Gwen Sancar ile yetkililer katıldı. Aziz Sancar yaptığı konuşmada, “Bu madalyayı buraya vermekle, Atatürk ve silah arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara vefa borcumu ödedim ve bu fırsatı bana verdiği için Allah’a şükrediyorum” dedi. Sancar, millete böyle bir sevinç yaşattığı ve özellikle gençlere bilim yapma ilhamı verdiği için çok mutlu olduğunu da kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bu madalyanın Anıtkabir’de sergilenmesini, gençliğimiz için geleceğe yönelik bir işaret fişeği olarak görüyorum. Daha nice Nobel ödüllerinin alınmasında adeta bir yol haritası olacaktır” diye 
konuştu. 

Nobel jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancar’a Anıtkabir’de dalgalanan Türk bayrağını hediye etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...