Dokunulmazlık için Meclis'te karar günü

Düzenleyen:
Dokunulmazlık için Meclis'te karar günü

GÜNDEM Haberleri

CHP’li seçmenin % 90’ı dokunulmazlığa destek veriyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ diyerek seçmeni ile karşı karşıya gelmeyeceği konuşuluyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti’nin, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamaları bugün gerçekleştirilecek. Maddelere 330 ile 366 arasında oy çıksa bile son yapılacak oylama 367’nin üzerinde destek alırsa, teklif referanduma gitmeden kabul edilecek. İkinci turda da AK Parti ve MHP’nin blok halde ‘kabul’ oyu kullanması halinde bile teklifin referandumsuz kabulü için en az 11 oya daha ihtiyaç bulunuyor. CHP’den bu destek gelirse teklif referandumsuz yasalaşacak. Meclis kulislerinde, CHP’nin ikinci turda taktik değiştirerek ‘evet’ oyu kullanabileceği de konuşuluyor. AK Parti kurmayları, CHP’nin teklifin referanduma sunulması riskini göze alamayacağını dile getirerek, “Anketlerde CHP seçmeninin % 90’ı dokunulmazlıkların kaldırılmasını destekliyor. Kılıçdaroğlu buna ‘hayır’ diyerek seçmeni ile karşı karşıya gelmek istemez. Bu teklif referanduma giderse, en az yüzde 85’le kabul edilir. Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ diyeceği bu teklifin vatandaş tarafından bu kadar yüksek bir oranda kabul edilmesi durumunda CHP ayakta kalamaz. Tüm bu nedenlere CHP’nin bu kez ‘kabul’ oyu kullanacağı düşünülüyor” değerlendirmesini yaptı.
KILIÇDAROĞLU’NA SUÇÜSTÜ
 AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Salı günü yapılan oylamada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘suçüstü yakalandığını’ belirterek, “Oy vermeye girdiğinde kabinde kullanılmamış herhangi bir pul yoktu. Biz 8-9 milletvekili arkadaşımızla Kılıçdaroğlu’nun oy kullanacağı kabine çok yakın bir mesafedeydik. Oy kullanıp çıktığında kabinde kabul ve çekimser anlamına gelen pulları bırakmıştı. Oradan anladık ki, Kılıçdaroğlu zarfın içine ret anlamına gelen kırmızı pulu koymuştu” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...