Yunanistan’a kaçmaya çalışan 62 sığınmacı yakalandı

Düzenleyen:
Yunanistan’a kaçmaya çalışan 62 sığınmacı yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Çeşme’de, dün gece yasa dışı yolla Yunanistan’ın Sakız Adasına kaçmaya çalışan 62 sığınmacı yakalandı.

İzmir’in Çeşme ilçesi Çiftlik mahallesindeki Karaabdullah burnundan şişme botla denize açılan 62 sığınmacı, kıyının 2,5 mil açıklarında sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Motorları arıza yapan ve botları su alan sığınmacılar, sahil güvenlik botuna alındı. Gece saat 23.50’de yasa dışı yolla Yunanistan’ın Sakız Adasına kaçmaya çalışırken yakalanan, Suriye, Mali, Nijerya ve Angola uyruklu sığınmacılar, sahil güvenlik botuyla Çeşme iskelesine getirildi. Çeşme iskelesinde geceyi geçiren sığınmacılara, üşümemeleri için battaniye dağıtıldı. Bu arada aileleri tarafından kayıp ihbarı yapılan 2 kızın sığınmacıların arasında olduğu öğrenilince, jandarmaya teslim edildi. İki genç kızın, yapılan işlemlerin ardından ailelerinin yanına gönderileceği öğrenildi.

Sabah saatlerinde işlemleri tamamlanan sığınmacılar, Göç İdaresi Müdürlüğünce kiralanan bir otobüsle, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...