PKK eski muhtarı öldürdü!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK eski muhtarı öldürdü!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Patlamada 8 asker yaralandıMardin'in merkez Artuklu İlçesi’nin Bağlıca Köyü’ne baskın düzenleyen PKK’lı teröristler daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak’ı şehit etti. Olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken PKK’lılar yola önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.

Mardin’de bir geçici köy korucusunun şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı olayla ilgili bilgiler netleşti. Olay, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesine bağlı Bağlıca ve Sürgücü köylerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, saat 12.30 sıralarında Bağlıca köyünü basan teröristler, burada geçici köy korucusu da olan köy muhtarı Kazım Kavak’ı uzun namlulu silahlarla ateş ederek şehit etti. Olayın duyulması üzerine köye Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan zırhlı araçla askerler sevk edildi. Aracın Sürgücü köyü yakınlarından geçişi şırasında teröristler tarafından yola önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 8 asker yaralandı. Yaralılar, bölgeye çağrılan ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilerek, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...