Bülent Turan: Bundan sonraki görev yargınındır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bülent Turan: Bundan sonraki görev yargınındır

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, milletin beklentilerini yerine getirip dokunulmazlıkların önündeki engeli kaldırdığını belirterek, "Bundan sonraki görev yargınındır." dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, cumhuriyet tarihinin belki de en önemli görüşmelerinden birinin bugün tamamlandığını belirterek, "Bu konuda milletin, şehit annelerinin, gazilerin beklentilerini karşılayan ve 'evet' oyu veren tüm milletvekillerimize, hangi partiden olurlarsa olsunlar teşekkür etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Turan, "Millet bugün dokunulmazlıkların kaldırılmasını, siyasetin üzerindeki kamburun atılmasını ümit ediyordu. Birçok tartışmaya, engelleme girişimine rağmen 376 sayısıyla beraber bu kamburu bir anlamda atmış olduk." diye konuştu.

"Sonuç, bizim için mutlu edicidir"

Eğer bugün 376 oyu alınmasaydı, referandum başta olmak üzere değişik süreçlerin gündeme gelmiş olacağını kaydeden Turan, "Ancak gördük ki 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin geldiği yer, HDP'nin kötü bir taklidi. İlk tur oylamalarda sadece 'hayır' diyerek süreci geçiştiren ancak sonraki süreçte referanduma giderse ikinci turda 'millet bize ne der, biz millete ne deriz' diye düşünen CHP yöneticileri, sadece 20 vekiliyle beraber 'Dokunulmazlıklar kalksın' diye değil, sadece 'Bu konu millete, referanduma gitmesin' diye oy vermiştir. Altını çiziyorum, CHP'nin, 20 vekili 'evet' oyu vermekle beraber 133 vekil olduğuna baktığımızda 100'den fazla vekilinin HDP gibi 'hayır' oyu verdiğini üzülerek gördük." dedi.

Turan, "Sonuç, bizim için mutlu edicidir. Sonuç, referanduma gitmeden bu kamburdan, bu sıkıntıdan bu milleti kurtarmaktır." şeklinde konuştu.

"HDP, Kandil'den emir almadan oturamayan, kalkamayan bir parti"

Genel Kurul'da, HDP'li Sırrı Süreyya Önder ile arasındaki Kandil polemiğine ilişkin soru üzerine Turan, "Zaman zaman bize değişik partilerin vekilleri, HDP başta olmak üzere grubumuzu ilzam, tahkir eden, hiç hesaba katılamayacak kadar ağır ithamlar olan ifadeler kullanıyorlar. Bugün de gördüğünüz gibi HDP, sözüm ona bizim grubumuzu tahkir etti, dedi ki 'Zorla oy kullanıyorsunuz'. Hayır. 316 vekilimiz, bu teklife imza attı. Eksiksiz 316 vekilimiz, Başbakanından vekiline, bakanından MKYK'sına hepsi oyunu kullandı ve bu konudaki ithamı da reddetmiş oldu zaten. Sonuç bunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Turan, "Kaldı ki bize 'Talimatla oy veriyorsun' diyen insanların, sanki özgür bir ortamda siyaset üretiyormuş gibi davranması da akla ziyan bir şey. HDP dediğiniz, Kandil'den emir almadan oturamayan, Kandil'den emir almadan kalkamayan bir parti." diye konuştu.

"90'lı yıllar gibi görüntünün verilmeyeceği kanaatindeyim"

Turan, "Yasama, kendi üzerine düşeni yaptı, milletin beklentilerini yerine getirdi ve dokunulmazlıkların önündeki engeli kaldırdı. Bundan sonraki görev yargınındır. Bizim buna söz söyleme hakkımız yok. Ancak öyle dosyalar var ki yurt dışı çıkış yasağı bile gündeme getirilerek, yargının tedbir almasında fayda var diye düşünüyorum. Yasama görevini yaptı, bundan sonraki görev artık yargınındır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...