Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Minik öğrenciden Mehmetçiğe duygusal mektup

Düzenleyen:
Minik öğrenciden Mehmetçiğe duygusal mektup

GÜNDEM Haberleri

Bursa’da 6 yaşındaki ilkokul öğrencisinin Şırnak’ta görev yapan askerlere gönderdiği gözyaşı dolu mektup yürekleri dağladı.

Bursa Oltulular Derneği Çayüstü Köyü Derneği'nin öncülüğünde doğuda görev yapan Mehmetçiğe destek maksadıyla Erzurumlu kadınlar tarafından hazırlanan bin kişilik erzak, Şırnak’ta görev yapan ve Bursa Garnizon Komutanlığı’na bağlı 400 personeli bulunan Jardarma Özel Harekat (JÖH) Taburu'na teslim edilmek üzere yola çıktı. Tatlıdan tuzluya, çerezden zeytin yağlıya kadar yaklaşık bin askeri doyurmaya yetecek 55 paket kumanyanın üzerine birçoğu asker annesi tarafından yazılan dualar ve notlar dikkati çekti.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR
Dernek üyesi kadınlar, ellerinin hamurlarıyla Mehmetçik için erzak hazırlarken, çocukları da boş durmadı. Alemdar Mahallesi'ndeki bir ilkokulda öğrenim gören 300 öğrenci, doğuda görev yapan asker abileri için duygu dolu mektuplar yazdı. 6 yaşındaki İlknur Çalışkan’ın yazdığı mektubu okurken gözyaşlarına boğulması büyükleri de duygulandırdı. Minik İlknur, "Sevgili Mehmetçik" diye başladığı mektubunda, “Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun. Yatağımızda rahat uyuyorsak sizin sayenizde. Allah sizi korusun. Sizler oldukça bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Her gece dua ediyorum. Allah’ım sizi sevdiklerinize kavuştursun. Biz dört kardeşiz ve her gece aynı duayı ediyoruz" diye yazdı.
"ELİMİ, SEVGİMİ, YÜREĞİMİ KATTIM"
Yaklaşık bin askere yetecek keteden katmere, sarmadan böreğe kadar tatlı ve tuzlu yaklaşık 55 çeşit yemeği paketleyip kutulayan kadınlar, Şırnak’ta görev yapan JÖH Taburu'na gönderilmesi için askeri personele teslim etti. Yapılan erzak paketlerinin üzerine yazılan dualar ve notlar dikkati çekti. Hiç çocuğu olmayan Filiz Savucu’nun yaptığı poğaçalarının üzerine iliştirdiği, "Anne elimi, sevgimi yüreğimi kattım. Hiç çocuğum olmadı, ama sizler benim evladımsınız. Gönlümüz, kalbimiz sizinle. Bizler sizler için varız" yazılı not, diğer kadınların duygulanmasına sebep oldu. Bir başka annenin ise hazırladığı erzak kutusunun üzerine yapıştırdığı, “Yaptığım poğaçaların üzerine İnşirah suresini okudum. Allah’ım bunları yiyen asker ve polis kardeşlerimi kötülük yapacak olan her türlü hainden koru” yazılı not dikkati çekti. Dernek Başkanı Hasan Çalışkan, Çanakkale savaşına Bursa’dan katılan seyyar jandarma taburunun devamı olan Şırnak’taki Bursa Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görevli 400 askeri unutmadıklarını göstermek için böyle bir faaliyet düzenlediklerini söyledi. Çalışkan, maksatlarının Mehmetçiğe moral vermek olduğunu söyledi.
Hazırlanan koliler daha sonra bir kamyonete yüklenerek Şırnak merkezde görev yapan tabura gönderilmek üzere askeri yetkililere teslim edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...