Kayyum atanan maden ocağında açlık grevindeki 3 madenci rRahatsızlandı

Düzenleyen:
Kayyum atanan maden ocağında açlık grevindeki 3 madenci rRahatsızlandı

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak'ta, kayyum atanan maden ocağından 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan 85 işçiden 3 işçi daha açlık grevinden rahatsızlandı.

Zonguldak'ta, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan maden işçilerinin geçen Çarşamba akşamı başlattıkları kömür ocağından çıkmama eylemi sürüyor. Dünden itibaren açlık grevine başlayan işçilerden 3'ü daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 85 işçiyle başlayan eylem şu anda 75 işçiyle sürüyor.

13 NİSAN'DA KAYYUM ATANMIŞTI

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 245 maden işçisi, geçen 4 Nisan'da iş bıraktı. 13 Nisan'da ise şirkete FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atandı. Sonraki süreçte çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85'i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı.

3 İŞÇİ DAHA ZEHİRLENDİ

Dünden itibaren açlık grevine de başlayan işçilerden 7'si rahatsızlanarak ocaktan çıkarıldı. Bu sabah 3 işçi daha rahatsızlanarak arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Ocak önünde bekleyen 112 Acil ekibinin ilk madahalesini yaptığı işçiler Mehmet Top, Hakan Gücük ve Ercan Doğdu, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

75 İŞÇİ EYLEME DEVAM EDİYOR

Açlık grevinden sonra toplam 10 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 75 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin, ücretleri ödenip diğer haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...