Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O yetki Başbakan Binali Yıldırım'a verilebilir!

Düzenleyen:
O yetki Başbakan Binali Yıldırım'a verilebilir!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin yeni MKYK'sında yer alan Fatih Şahin, Ahmet Davutoğlu'nun devrettiği il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin yeni Başbakan Binali Yıldırım'a verilebileceğini söyledi.

Olağanüstü kongreye giden AK Parti'de birçok yeni isim MKYK'ya girdi. MKYK'daki yeni isimlerden Ankara milletvekili Fatih Şahin'e göre, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi ilk toplantıda Binali Yıldırım'a verilecek. Habertürk TV canlı yayınında konuşan Şahin, MKYK'daki değişikliklerin sürpriz olduğunu belirterek, "Bu kadar değişimi ben de beklemiyordum. Burada ciddi bir şekilde AK Parti'nin geleceği planlanıyor. 35-40 yaş aralığında birçok ismin yer aldığı görülüyor" diye konuştu.

29 Nisan'daki MKYK toplantısında Ahmet Davutoğlu'nun devrettiği il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Binali Yıldırım'a verilip verilmeyeceği sorusunu Şahin şu sözlerle cevapladı:

"Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işlerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK'nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, yetki devrine ilişkin "Büyük ihtimalle en kısa sürede bu yetki verilir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...