Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü sloganı atan HDP'liler TOMA ile sulandı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Terör örgütü sloganı atan HDP'liler TOMA ile sulandı

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Siirt'te Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilinin öncülüğünde düzenlenen izinsiz gösterilere polis müdahale etti.

Bugün saat 12.30 sularında HDP Grup Başkan Vekili İdris Buluken öncülüğündeki HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Leyle Güven, Hatip Dicle, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Siirt Milletvekili Besime Konca'nın da bulunduğu bir grup, HDP il binası önüne yürüdü. Grupta yer alan bazı göstericilerin terör örgütü lehine slogan atması üzerine polis amiri gruba, yürüyüşün izinsiz olduğunu, slogan atılması durumunda müdahale edeceğini duyurdu. Polisin yaptığı ikinci uyarıya da uymayan göstericilere TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bazı göstericilerin taş atması üzerine polis de göz yaşartıcı gaz ile grubu dağıtmaya çalıştı. Tazyikli su ile ıslanan milletvekilleri polis amirinin yanına giderek tartıştı. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, terör örgütü lehine slogan atılması durumunda bir kez daha gruba müdahale edeceğini söyleyen polis amirine "Sus konuşma, ben milletvekiliyim. Terbiyesiz" dedi. Daha sonra araya giren Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ise "Haddini bil, terbiyesiz diyemezsin" şeklinde yanıt verdi. HDP Milletvekili Konca da polise, "Siz bu halktan korkuyorsunuz" deyince bu kez polis amiri, "Senin neyinden korkacağım" karşılığını verdi.

Grup daha sonra belediye önüne geçerek burada basın açıklaması yaptı.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ MEYDAN OKUDU
HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü gruba yaptığı konuşmada; size sırtını dayayan milletvekillerinin dünyanın tüm güçlerine meydan okuyabileceğini belirterek, "Biz de meydan okuyoruz" dedi.

CHP MİLLETVEKİLLERİNE HDP'YE KATILIN ÇAĞRISI
Dokunulmazlıkların kaldırılmasının CHP içinde bölünmeye neden olacağını belirten HDP grup Başkan Vekili İdris Buluken ise CHP'li milletvekillerine HDP'ye katılın çağrısında bulundu. Bir grup CHP'linin konuyu anayasa mahkemesine taşıyacağını aktaran Buluken, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunları diyor; ben imza atmanıza izin vermeyeceğim. Ya HDP'ye gidersiniz ya istifa edersiniz. Ben Siirt'te bu vicdani rahatsızlığı duyan bu suça ortak olmak istemeyen milletvekillerine, CHP'deki sol, sosyal demokrat Kürt, Alevi milletvekillerine sesleniyorum; CHP başından beri darbenin ve savaşın tüm suçlarına ortak olmuştur. Artık daha fazla orada yol yürüyeceğiniz zemin kalmamıştır. Eğer siz bundan rahatsızsanız pazartesi günü imzalarınızla birlikte yüreğinizi alır HDP grubuna gelebilirsiniz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...