Almanya’ya İncirlik’te üs için ret

Düzenleyen:
Almanya’ya İncirlik’te üs için ret

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan koalisyon çerçevesinde İncirlik’e personel ve uçak gönderen Almanya’nın yeni bir üs kurma talebi Ankara’dan geri çevrildi.

Buket Güven ANKARA - Der Spiegel Dergisi, Alman ordusunun Adana’daki İncirlik Hava Üssü içinde, kendisine ait bir üs inşa etmeyi planladığını iddia etmiş, 2017 senesinin yaz aylarında bitirilmesi planlanan üs için yaklaşık 65 milyon euro bütçe ayrıldığını ve Berlin yönetiminin İncirlik’e 400 asker konuşlandırmak istediğini yazmıştı. Dergi söz konusu üsle ilgili pazarlıkların sürdüğünü de dile getirmişti. Ancak, Ankara-Berlin hattında konuyla ilgili herhangi bir uzlaşı bulunmadığı bildirildi. Diplomatik kaynaklar, Almanya’nın DAEŞ’e karşı mücadelede oynadığı rol bakımından önemli bir müttefik olduğunu ve örgüte karşı verilen mücadele sürdüğü müddette İncirlik’te kalabileceğine dikkat çekerken, yerleşik bir üs bölgesinin kurulmasının şimdilik söz konusu olmadığını dile getirdi. Kaynaklar, “Almanlar orada (İncirlik’te) konuşlu, bir düzenleri var. Ama yeni bir üs inşası yok” diye konuştular.

PARİS SALDIRISI SONRASINDA GELMİŞLERDİ
Almanya, 13 Kasım tarihinde Paris’te 130 kişinin öldüğü terör saldırılarının ardından, DAEŞ karşıtı koalisyona askeri destek kararı almıştı. Bu kapsamda Berlin, Aralık 2015’te 6 Tornado jetini ve yaklaşık 200 askeri personeli hava operasyonlarında görevlendirilmek üzere İncirlik üssüne göndermişti. Recce kameralı Tornadolar, Suriye ve Irak üzerinde her gün keşif uçuşları yaparak, terör kampları üzerinde gündüzleri yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla, geceleri ise ısıya duyarlı kızılötesi kameralarla veri topluyor. Almanya DAEŞ’le mücadelenin daha uzun süreceğini hesaplıyor ve şimdi Tornado uçakları için ayrı bir üs inşası planlıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...