ABD'den Türkiye'de Golden operasyonu! Sokaklardan topluyorlar...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD'den Türkiye'de Golden operasyonu! Sokaklardan topluyorlar...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Amerikan ırkı olarak bilinen Golden Retriever cinsi köpeklerin Türkiye’de son zamanlarda sokağa bırakılmasının ardından harekete geçen ABD, köpek başına 1800 dolar ödeyip Golden’leri toplamaya başladı.

Amerika’da faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş, Türkiye’deki Golden cinsi köpekleri takibe aldı. Türkiye’de daha çok müstakil evlerde ve apartman dairelerinde beslenen ve insana, bilhassa çocuklara yakınlığıyla bilinen Golden Retriever cinsi köpeklerin artan şikayetler üzerine son zamanlarda sokağa bırakılmaya başladığını tespit eden kuruluş, Türkiye’deki bir çok hayvan barınağında Golden cinsi köpeklerin arttığını ve hatta barınaklardan alınan köpeklerin de bir müddet sonra sokağa terk edildiği belirleyip bununla ilgili rapor hazırladı. 

Hazırladığı raporu Amerika’da “Kendi ırkına sahip çık” parolasıyla kamuoyuna duyuran kuruluş, ABD vatandaşlarını köpeklere sahip çıkmaya davet etti. Bir süre sonra Amerikan vatandaşlarından gelen talepler doğrultusunda köpek başına 1800 dolar para toplayan kuruluş, Türkiye’deki evsiz Golden’leri toplayıp uçakla Amerika’ya götürmeye başladı. Amerika’da uluslararası en büyük kurtarma operasyonu olarak adlandırılan bu faaliyet 2015 yılında başladı. Bir yıl zarfında İstanbul ve Bursa’dan toplam 158 adet Golden cinsi köpek toplanıp Amerika’ya götürüldü. Amerikalı kuruluşun bu güne kadar Türkiye’den 7 uçak Golden cinsi köpeği götürdüğü öğrenildi. 

Bursa'da Nilüfer Belediyesi de Golden cinsi köpeklerin sokağa bırakılmalarına ilgisiz kalmadı. Bu köpeklerin sokağa bırakılmasının önüne geçebilmek için “Gülümseyin, gülümsetin” isimli proje geliştiren Nilüfer Belediyesi, barınaklarda bulunan Golden cinsi köpeklerin bundan sonra sadece bahçeli evleri olan aileler tarafından sahiplenilmesi kararı aldı. Yetkililer, Golden cinsi köpekleri sokağa salmanın onları ölüme terk etmekle aynı şey olduğunu dile getirdi. 

Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan gülümseyin gülümsetin projesi ile bundan sonra Golden cinsi köpeklere sadece bahçeli evleri bulunan kişiler sahip olabilecek. Apartman dairesinde oturanlar bu köpekleri sahiplenemeyecek. Böylece köpekler rahatsızlık verdiklerinden dolayı sokağa terk edilmeyecek. Şu ana kadar şartları tutan 4 ayrı ailenin sahiplenme başvurusu yaptığı, önümüzdeki günlerde bu ailelere törenle köpeklerin teslim edileceği öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...