Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlker Başbuğ'dan ezber bozan İmam Hatip çıkışı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
İlker Başbuğ'dan ezber bozan İmam Hatip çıkışı

GÜNDEM Haberleri  / Haber7

Almanya'nın Köln kentinde konferansa katılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ezber bozan açıklamalar yaptı.

Almanya'nın Köln kentinde, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyon'un (Avrupa-ADD) düzenlediği "20. Yüzyılın En Büyük Lideri Atatürk" konulu toplantıya Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, '' Cumhuriyet tarihindeki en büyük yanlışlardan biri de İmam Hatiplerin kapatılmasıdır'' dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN YANLIŞ NOKTALARDAN BİRİ"

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ konuşmasında ayrıca Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu belirterek, "Tabii ki din adamına ihtiyaç var. Bu din adamlarını yetiştirmek de devletin işi" dedi.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4. maddesine gönderme yapan Başbuğ, "3 Mart 1924, Tevhid-i Tedrisat Kanununun 4. maddesi diyor ki, 'Yüksek din adamlarını yetiştirmek üzere İlahiyat Fakültesi, imam ve hatip yetiştirmek içinse mektepler açılacaktır.' Özellikle küçük yerlerde, köylerde, kasabalarda halk din adamlarının söylediklerine çok itibar eder. O zaman bunu yetiştireceksiniz. Peki ne olmuş? Kanun çıkıyor ve 1924'de imam hatip mektepleri açılıyor. Maalesef 1932 yılında imam hatip okulları kapatılıyor.  Bakın aynı zamanda 1924'te İlahiyat Fakültesi açılıyor. O da kapatılacak bir müddet sonra. Kaba çizgileriyle söylersek 30 ile 50 arasında Türkiye'de din adamı yetiştiren okul yok. Ne oluyor o zaman, işte bu adamlar çıkıyor. Cemaatler, bilmem neler, onların yetiştirdiği adamlar çıkıyor. Aydın din adamı diyorsunuz. Yok. Sıkıntı var. Bırakıyorsunuz o alanı. Alanı niye bırakıyorsunuz?" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...