HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ahmet Davutoğlu’ndan son imza

Düzenleyen: /
Ahmet Davutoğlu’ndan son imza
Davtoğlu, Başbakan, Kanun Onay, Haber

GÜNDEM Haberleri

Maarif Vakfı kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu'nun kararı ve Dauvtoğlu'nun imzasıyla TBMM'ye sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun gördüğü, yurtdışındaki kamuya ait varlıklar Bakanlar Kurulu kararıyla, bedelsiz olarak vakfa devredilecek.

MEB’DEN 1 MİLYON TL

Yasa tasarısına göre, merkezi İstanbul’da olacak Maarif Vakfı, yurtdışında okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açabilecek. Maarif Vakfı'nın kuruluş merkezi olarak kullanılmak üzere, Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülen taşınmaz, bedelsiz olarak vakfa tahsis edilecek. MEB’in uygun gördüğü yurtdışında kamuya ait varlıklar Bakanlar Kurulu kararıyla bedelsiz olarak Maarif Vakfı’na devredilebilecek. Kanun yürürlüğe girdikten sonra bir ay içerisinde Maarif Vakfı’nın kuruluş işlemlerinde kullanılmak üzere MEB bütçesinden 1 milyon Türk Lirası aktarılacak. Vakfın kuruluş işlemleri 3 ay içinde tamamlanacak.

Vakıf, yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesislerin yanı sıra eğitim tesisleri, kütüphaneler-laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri de kurabilecek. Eğitim amaçlı internet sitesi gibi yayın organları kurabilecek olan vakıf, eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler de açabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...