Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'nın 'hayalet timi' PKK'nın kabusu oldu

Düzenleyen:
TSK'nın 'hayalet timi' PKK'nın kabusu oldu

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın, Güneydoğu'ya kırsaldan terörist getirmesini TSK'nın 'hayalet timi' engelliyor. 'Hayalet timler' örgüt sızma girişimindeyken yerlerini belirliyor, uçaklar vuruyor.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sona yaklaşılırken, terör örgütü PKK, kırsaldaki teröristlerle sansasyonel eylem yapmak, sözde bahar kalkışmasını gerçekleştirmek için Türkiye'ye sızma çabasına girdi. Ancak 'hayalet tim' olarak bilinen Özel Kuvvetler'in bölgede ilk kez uyguladığı taktik, teröristlerin kabusu oldu.

YENİ STRATEJİ

Güvenlik kaynakları daha önce riskli bölgeye girip çıkan Özel Kuvvetler'in artık nokta operasyonlar için sürekli arazide konuşlandığını aktardı. Yeni stratejiye göre, 'hayalet tim' olarak bilinen özel birlikler, kendilerini fark ettirmeden örgütün geçiş güzergahı olarak kullandığı bölgelerde günlerce bekliyor, teröristleri fark edince de üstlerine bildiriyor. Uçaklar da tarif edilen noktayı vuruyor. Kırsaldaki operasyonlarda son aylarda elde edilen başarıda bu yöntemin etkili olduğu belirtiliyor. 'Hayalet tim'in başarısı PKK'lıların telsiz konuşmalarına da yansıdı.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI

Örgütün kuzey alan sorumlusu 'Rezzan' kod adlı ile ortasaha sorumlusu 'Aliser' kod adlı PKK'lılar arasında, Lice'nin Hedit bölgesinde öldürülen Azad Siser kod adlı Ekrem Güney'le ilgili konuşmaları teröristlerin 'hayalet tim' engelini aşamadığını ortaya koydu. PKK'lıların sık sık "Ne olduğunu anlamadık, burnumuzu görse uçaklar bitiveriyor tepemizde" diyor. 2 Mayıs'ta kaydedilen PKK'lıların kendi arasındaki konuşmaları çok çarpıcı.

"BURNUMUZU ÇIKARSAK UÇAKLAR TEPEMİZDE BİTİVERİYOR"

Aliser: Vallahi arkadaşın kendisi farklı bir noktadaymış, noktasını değiştirip bir tarafa giderken biraz uzaklaştıktan sonra yoğun bir şekilde keşif dolaşıyor. Arkadaş sabaha doğru 3 civarında yerini değiştiriyor. Nefes aldırmıyorlar, burnumuzu görse uçaklar bitiveriyor tepemizde.

Rezzan: Peki arkadaşlar noktalarını değiştirdikleri zaman keşif var mıymış? Keşif altında başka bir noktaya gitmişler o zaman keşif varmış değil mi?

Aliser: Hayır o zaman keşif yoktur, yalnız keşif yoğun dolaşırken başka yakın bir alana gidiyorlar. Fakat keşiften daha çok arazide büyük ihtimalle düşmanın gizli birlikleri (Özel Kuvvetleri kast ediyor) var. Bu şekilde arkadaşların noktalarını fark ediyor. Düşman artık kırsal da çok iyi asker bulunduruyor. Uzmanlar var boş bırakmıyorlar. Uzunca süre de kırsalda bir yerlerde kalıyorlar. Bu bizim için büyük tehlike.

Rezzan: Tabii dikkat edeceğiniz şey nedir, cihazda çok uzun uzun konuşmayın, düşman takip etmek istiyor. Keşif uçaklarına çok duyarlı olmaları gerek, kalabalık gruplar olmamalı, deşifre olmuş yerlerin kullanılmaması gerek.(Karar)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...