HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yeni Bakan Faruk Özlü'ün CV'si şaşırttı

Düzenleyen: /
Yeni Bakan Faruk Özlü'ün CV'si şaşırttı
Faruk Özlü, , Haber

GÜNDEM Haberleri

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Faruk Özlü, yeni hükumette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

65. hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanıseçilen Faruk Özlü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Faruk Özlü Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19.11.1962 yılında Düzce’de doğdu. Düzce Lisesi’ni müteakip Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda Sözleşmeli Personel-Mühendis olarak görevlendirildi. Aynı kurumda sırasıyla Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcısı oldu. Müsteşar Vekilliği yaptı.

BÜYÜK PROJELERİN ADAMI

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Uzman ve Proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi’nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı yapıldı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı.

GÖREV ALDIĞI PROJELERDEN BAZILARI

“Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı”, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “M60 Tank Modernizasyonu”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazıları olarak göze çarpıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...