Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meral Akşener: MHP’nin kurultayı Türkiye'nin en önemli meselesiymiş

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Meral Akşener: MHP’nin kurultayı Türkiye'nin en önemli meselesiymiş

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "MHP’nin iç işi olduğunu düşündüğümüz kurultayı anlaşıldı ki Türkiye'nin en önemli meselesiymiş." dedi.

Bolu'nun Karacasu beldesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Meral Akşener, partisinin olağanüstü kurultay sürecini değerlendirdi. Akşener, "En son Yargıtay ile beraber kongremiz yapılacak. Bu çerçeve içinde ben illeri geziyorum. Partililerle ve vatandaşlarla bir araya geliyorum" diye konuştu.

"MHP'nin iç işi olduğunu düşündüğümüz kurultayı anlaşıldı ki Türkiye'nin en önemli meselesiymiş" diyen Akşener, "Bütün Türkiye 5,5 aydır MHP'yi takip ediyor. Biz 5,5 aydır kurultay çalışması yapıyoruz. Nihayet biz de tüzük kurultayını yapana kadar 6 ay geçmiş olacak. Ama bu 5,5 ay içinde imza veren ve kongre toplandığı takdirde gelip oy vereceğini söyleyen delegeler açısından baktığımızda gerçekten pek çok iftiraya, acayipliklere göğüs gerdiler ve bir kişi dahil imzasını geri çekmedi." şeklinde konuştu.

Akşener, MHP'nin kurultay sürecinin Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir mesele haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu en son 15 Mayıs'ta yapılması gereken kongre yasa dışı şekilde kolluk kuvvetleri gücüyle engelleyen iradenin karşısında hem direnç hem de bir olgunluk gösterildi. Ben MHP'nin fikri geleneğinde demokrasi ve milliyetçilik ikiz kardeştir düsturunu her bir arkadaşımın ne kadar içselleştirdiğini ve ileri demokrasi denilerek Türkiye'yi nefes alamaz hale getirenlerin örnek alması gereken bir mücadele olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu milletimiz de öyle görüyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...