Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fethimizi kıskananlar, bizi kırmak isteyenler'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Fethimizi kıskananlar, bizi kırmak isteyenler'

GÜNDEM Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü nedeniyle, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayımladığı mesajda, "Fethimizi kıskananlar, bizi kırmak isteyenler." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul'un Fethi, ileriye atılıp geriye dönmeyi defterden silen, denizde yüzen gemileri karadan yürüten irfan, iddia, şuur, dikkat ve uyanıklıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü nedeniyle, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayımladığı mesajda, bunun, zamanın bir anına, tarihin bir alanına sıkışıp kalmış, gelip geçici, donuk, durgun ve sonrasında ateşi sönecek bir hadise olmadığını belirtti.

İstanbul'un Fethi'nin, "ileriye atılıp geriye dönmeyi defterden silen, denizde yüzen gemileri karadan yürüten irfan, iddia, şuur, dikkat ve uyanıklık" olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, her fethin, yüz yıllarca süren bir atılganlığın, stratejik düşünen bir iradenin ve imanlı bir ruhun hem maddi hem de manevi mükafatı olduğunu vurguladı.

"Türk milleti, fetih ve fatihler konusunda hamdolsun talihli, bahtı açık, önü aydınlıktır. Ve İstanbul'un Fethi bunun en somut delilidir." ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Efendimizin övgüsüne mazhar olan ordu ve kumandan 563 yıl önce İstanbul'u ebedi bir Türk şehri yapmış, çağa Türk mührü vurmuştur. Fetih için sabır gerekir, bu da yetmez, çalışkanlık, mertlik, aynı zamanda yaşadığı zamanın dışına taşmayı göze almış ufuk genişliği lazımdır. 563 yıl önce İstanbul'un surlarını yalnızca güçlü toplar yıkmadı. Fütuhat yalnızca kılıç marifeti, yalnızca askeri üstünlükle de izah edilemez. Çürümüş, köklerinden kopmuş, dedikoduya hapsolmuş ve birbirine düşmüş Bizans sahteliği, Türk-İslam gerçeği karşısında çözüldü, diz çöktü. Fetih, bırakınız tarihi akışı, beşeriyetin yörüngesini değiştirdi, medeniyetler mücadelesinin rotasını yeniden çizdi, yeni baştan belirledi."

"İstanbul'un alınmadığını, fethedildiğini ve bu yüksek kazanımın hiçbir zaman Bizans'ın varislerince, Bizans'ın iç ve dış torunlarınca unutulmadığını" vurgulayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk'e düşman, İslam'a hazımsız odaklar uğradıkları bozgunun intikamıyla asırlarca yandılar, kavruldular, adeta deliye döndüler." şeklinde değerlendirme yaptı.

"Fethimizi kıskananlar, bizi kırmak isteyenler"

Bugünkü sancılı olayların aslında 563 yıllık bir mazisi ve gerekçesi olduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Fethimizi kıskananlar, bizi kırmak isteyenlerdir. İstanbul'un surlarına şehidimiz Ulubatlı Hasan tarafından asılan üç hilal esasen 563 yıldır hedefte, 563 yıldır sinsi kuşatma altındadır. Bugünkü gelişmeleri 563 yıllık yelpazede ve derinlikte okumak, oynanan oyunların, yapılmak istenen operasyonların iç yüzünü gösterecektir. Allah himaye eden, millet yardım ve şehadet edendir. İstanbul düşmeyecek, üç hilal ise asla inmeyecek, buruşturulup atılamayacaktır."

Bahçeli, mesajını, "Fethimizin 563. yıl dönümünde büyük hakanımız Fatih'e, fethe katılan kahraman ceddimize, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İstanbul'un gözümüzün nuru, gönlümüzün uğuru olduğu değişmeyecek bir kaderdir. Başkalarının kimin yolunda gittiği meselemiz değildir. Bizim yolumuz Fatih'in yolu, soyumuz Oğuz soyu, sözümüz Ötüken ve Söğüt sözüdür. Aziz ceddimiz kabirlerinde müsterih olsunlar. Mehmet Emin Resulzade'nin deyimiyle, bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Günümüz kutlu olsun, fethimizin yıl dönümü hepimize, İstanbulumuza, Türk milletine inşallah hayır ve huzur getirsin." ifadeleriyle tamamladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...